Efter 2 månader i Asien…


Då så. Lite flera med ansiktsmasker än vanligt kanske? Eller åtminstone någon med munbind hängande ner från ena örat. Fyra pers på en hållplats vi åker förbi. Alla andas genom detta filter av tyg eller papper eller vad det nu är gjort av.

Jag har alltså landat på Arlanda. Den 2 januari lämnade jag Sverige. Nu är jag tillbaka, men det känns lite som det är ett annat ställe, en annan plats jag kommit till. Eller är det något som jag intalar mig själv bara? Munbinden var i alla fall inte här förut.

Å ena sidan är det skönt att vara hemma. Kunna träffa vänner. Laga min egen mat. Å andra sidan var det riktigt skönt att vara borta också. Även om mycket av det var jobb. Jag gillar ju mitt jobb.

Igår shoppade jag upp mina sista vietnamesiska pengar. Över 1 miljon dong som valutan där heter. Vietnamesiska sedlar gör jag inte så mycket med hemma. Det är kanske 400 kronor. Fast jag hittade så mycket fint. Underkläder, byxor, en ny kort- och sedelhållare, en plånbok, ett kilo svart helpeppar. Jag fikade på ett franskt bageri. Drack en underbar vietnamesisk kaffe, men glömde att köpa kaffe med mig hem.

Ett besök i Ho Chi Minh-stadens självständighetspalats. Alltså presidentpalatset från den tid staden het Saigon och var huvudstad i ett eget Sör-Vietnam. En sak är säkert, vad man än har för förhållande till Vietnam-kriget som ju pågick medan landets ledande politiker bodde just här, så är ett palatsbesök som vandra i ett levande interiörmagasin från 50 år tillbaka.

Sen var det att hämta bagaget från hotellet, taxi till flygplatsen, hem via Bangkok, och nu på flygbussen hem. När jag kommer till Centralen ska jag räkna ansiktsmasker.

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:,

2 kommentarer

  1. Välkommen hem! Hoppas resan till Pakistan den 27:e blir av så ses vi då.
    Hälsningar Inga-Lill

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: