Cham-öarna eller inte?


Som tidigare sagt och skrivet, min vistelse i Vietnam är inte särskilt planerad. Vägen blir till medan man går. Semestern blir till allt eftersom. Egentligen är det bara slumpen som bestämmer. Åtminstone den här gången.

På morgonen bestämde mina nya thailändska vänner och jag oss för att åka till Hoi An. Den gamla UNESCO-staden är mångas favorit med sina byggnader från ett par tre hundra år tillbaka. Här bor och lever folk fortfarande säger reklamen, och det stämmer säkert.

Marknaden mitt i stan sjuder av liv en lördag förmiddag, och nej, här finns faktiskt mer än souverirer. Dagens fråga är dock, ska vi åka över till Cham Islands eller inte?

Cham-öarna ska tydligen vara regionens tropiska arkipelago-paradis. Broschyrerna har vackra bilder av öde stränder och adjektiven som beskriver de åtta små öar en halvtimme med speedboat från Hoi An är många. Det är bara ett men. Eller kanske två.

Det ena är att båtarna tydligen bara går på morgonen och sen tillbaka på eftermiddagen, och inte enligt någon regelbunden tidtabell dagarna igenom. Det andra är att när man läser bloggar och recensioner från mer oberoende källor så är det inte enbart paradispositiva saker att läsa. Jag vill knappast betala många pengar för att denna vistelse ska bli som min vistelse till Bangladeshs så kallade paradisö någon månad tillbaka.

Med andra ord, inga Cham-öar den här gången inte. Däremot stranden An Bang utanför Hoi An, en båtutflykt av det lite mer ovanliga slaget, lite shopping och annars en del fotografering i turistiga Hoi An. Hem till hotellet i Da Nang sent på kvällen. Gissa om det var skönt med en dusch!

Kategorier:Blogg/Dagbok, VietnamEtiketter:,

2 kommentarer

  1. Vi var på Cham Island för en massa år sen. Det var en ganska trevlig utflykt med snorkling och lunch vid stranden, men du missade väl inget jättespeciellt direkt. Jag minns att vi var lite förvånade när vi upptäckte att den ”guidade” turen var guidad på vietnamesiska, haha … Men vi var ett litet fåtal utlänningar så en guide översatte lite åt oss ibland 😉

    • Hehe, ja en sådan upplevelse hade jag och en väninna en gång då vi åkte utflykt från Bulgarien till Istanbul och plötsligt upptäckte att den var guidad på ryska. Vilken tur då att jag kunde ryska 🙂

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: