Spontanplanering


Just nu ligger jag under en parasoll på en strand och tar det lugnt. Att vila var ju egentligen målet med denna Vietnamvistelse, men de som följer min blogg vet ju att de första timmarna i landet blev allt annat än vila.

Men när det känns som att alla olyckor kommer på en gång, som det känns när man blir kickat ut av sitt hotell, så är det ändå rätt förbigående.

Efter en natts sömn på ett nytt, nästan lika fint och en hel del billigare hotell, började min upptäcktsfärd i Ho Chi Minh-staden. Det skulle dock inte gå många minuterna innan jag mötte tre trevliga thailändare på semester, Phanuphong, Mika och Folyd. Vi spenderade dagen tillsammans. Nästa dag skulle de åka till Da Nang och jag var välkommen att följa med.

Så här är jag alltså. Tack vara inrikesplan som även är rimliga i sista minuten. Så ligger jag nu på en strand här i centrala Vietnam. Under en stråparasoll, solen skiner och sanden är som den brukar vara på vykort. Turister badar i vågorna och snart får väl även jag testa vattnet. Eller åtminstone lägga mig utanför parasollens skugga.

Igår upptäckte vi bergsområden vid Ba Na tillsammans. Åt skaldjur om kvällen i Da Nang. Idag är vi vid Hoi An. Vandrar i gamla stan. Och nu på en strand lite utanför stan.

Det gäller alltså att planera. Planera att just inte planera. Att ha schemat öppet, lämna rum för det oplanerade och spontana. Spontanplanering…

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: