Hur är vädret i Malaysia?


Hur är det egentligen? Skiner solen? Regnar det? Och om det regnar, är det korta skurar eller regnar det konstant?

Med andra ord, vilket väder är det i Malaysia? Efter mina 8 dagar i Bangladesh är jag nu tillbaka i här. Igår mötte jag min nya grupp, och egentligen ska jag nu, de närmaste tre veckorna, göra precis samma sak som jag gjorde för en månad sen. Rundresa i Malaysia, varav 10 dagar på resort utanför Kuching på Borneo.

Idag har vi haft stadsvandring. Nu lokalguide sedan förra grupp. Bättre den här gången, tycker i alla fall jag. Sen Petronas Towers, eller Twin Towers som de också kallas. Världens högsta tvillingtorn, 452 meter höga, och där uppe har jag varit idag.

Och medan förmiddagens stadspromenad bjöd på hyfsat bra väder med sol, så började molnen komma efter lunch. Det är egentligen rätt så typiskt, åtminstone för Kuala Lumpur. Frågan är egentligen bara ”Hur mycket kommer det regna?”

Utsikten från där uppe, på typ 86 våningen blev lite suddig. Dimma och moln båda ovanför och under oss. Regn som nästan såg ut som snö, trots att temperaturen på backen är närmare 30 grader.

Om några dagar fortsätter resan till Cameron Highlands. Där blir det i alla fall svalare, kanske 20 grader. Sen Penang med sina förhoppningsvis 30 grader och sol. Det är där solchanserna är störst, även om någon enstaka skur kan komma. Jag får väl fixa en strandutflykt!

Sen blir det Borneo igen. Och nu i början på året är det mitt i monsun-tiden. Regn 9 av 10 dagar när jag var där senast. Varav det två dagar regnade konstant. Men så är det väl en anledning till att det heter regnskog också! Satsar på mer sol den här gången. Hoppas i alla fall.

Nu ska jag vila lite. Samt försöka torka mina skor!

Kategorier:Blogg/Dagbok, MalaysiaEtiketter:, ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: