Tillbaka i Malaysia om 8 dagar


WC. Det står tydligen för White Coffee och jag har precis druckit en. På flygplatsen i Kuala Lumpur har jag hittat ett café med utsikt över Malaysia Airlines plan som står vid gaterna och väntar på nya passagerare.

Imorse lämnade nämligen gruppen och jag vår resort. Vi tackade hejdå till lokalguide och chaufför. Samlade inn lite dricks till dem, fast det är konstigt. Ofta brukar lokalguider vara personlig, pratglada, ja helt enkelt folk som gillar att umgås med människor. Nu i Malaysia har jag haft en annan känsla. Fast det är kanske bara jag…

Vi flög från Kuching på Borneo till Kuala Lumpur. Härifrån åker min grupp hem, men inte jag. Fast om några timmar går även mitt plan. Till Dhaka. Huvudstaden i Bangladesh.

Jag har aldrig varit där förut. Varken i Dhaka eller Bangladesh. En vecka kommer jag ha. Till att utforska åtminstonde något av landet. Jag började läsa en bok. Innan floden tar oss. Av Helena Thorfinn. Där handlingen försiggår i Bangladesh. Det är ingen reseskildring som får mig till att vilja åka. Faktiskt tvärt emot. Men biljetten är köpt och betalt.

Om några timmar går som sagt planet. Sen landar jag där. Det blir säkert bra. Undrar vad jag gör imorgon på den här tiden…

Kategorier:Blogg/Dagbok

2 kommentarer

  1. Spännande! Bangladesh hör ju inte precis till prio 1 bland turistländer. KRAM GUNNEL

    Skaffa Outlook för Android

    ________________________________

    • Nej jag har ju 8 dagar ledigt nu. Och jag funderade: vilka ställen kan jag åka direkt till från Kuala Lumpur (måste ju tillbaka hit den 12 Feb)? Så undersökte jag. Bali, Phuket, diverse annat, och sen Dhaka. Och då blev det Dhaka.

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: