30 grader och fuktigt


Sådär… Nu ligger jag på min hotellsäng. Klockan är halv två på eftermiddagen och utanför mitt fönster på 12 våningen ser jag några små båtar segla sakta förbi. Imorse gick vi stadspromenad. Vi har tagit oss till George Town, näst största stad i Malaysia och huvudstad på ön Penang. Och att ha koll på 30 svenskar är faktiskt enklare än att ha koll på lokalguiden…

George Town är behaglig stad. Blommorna. Men inte vi larna. Ibland hundarna som nästan attackerar. Och ibland stanken av ammoniak. Men förutom det: många kaféer, småaffärer som funnits i generation efter generation. Gatukonst och färgglatt kakel från kolonitidens dagar. George Town kan vara riktigt trevlig.

Det var igår eftermiddag att vi kom hit. Då hade vi lämnad Cameron Highlands, besökt både te-plantage och sett gamla kungliga slott i gult och svart, och med intrikata mönster i färgad bambus.

Vår lokalguider berättar entusiastiskt om manlig omskärelse och att män får ha fyra fruar men att de alla måste behandlas lika. Han själv har bara en och det är tillräckligt tycker han. Hon har redan fått honom att tappa håret.

Vår lokalguide är mycket ivrig när han får prata om religion. Visar noggrant hur man tvättar händer, näsa och öron med mera inför bön.

Medan Cameron Highlands är rätt så svalt, är Penang allt annat än svalt. Prognosen säger 30 grader. Jag tror dock det är mer.

Nu har vi en ny lokalguide. Även han en äldre man och vi jobbade också tillsammans förra året. Mindre religionsentusiastisk. Men det är det här med att å ena sidan kommunicera ett budskap. Och å andra sidan göra det på ett sådant sätt att folk uppfattar det.

Kanske jag går ut en sväng. Försöker hitta något gott att äta. Se om jag även hittar ett tvätteri. Börjar bli trött på att tvätta underkläder i badrummet…

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: