Jordgubbar och fiskhuvuden


Så var vi i Cameron Highlands. Det var alltså en brittisk kille med namn William Cameron som år 1885 “upptäckte” stället. Han var geolog och lantmätare för den brittiska kolonialmakten. På den vägen var det, att Cameron Highlands fick sitt namn, och så småningom blev en turistattraktion.

Det är klimatet här uppe som gör det. Svalt. Regnigt. Som en sommar i Storbritannien.

Jordgubbar är det stora här. Förutom te-odlingarna. De skördas året runt. Skickas till marknaderna i Kuala Lumpur. Exporteras till Singapore. Det smakar helt okej. Fast det finns og sötare hemma.

Lite besviken blev jag dock i morse. När jag upptäckte att småpaketen med jordgubbssylt på frukostbuffén är importerade från Italien.

Idag har vi alltså tittat på jordgubbsodlingar. Självplock för 150 kronor kilot för den som vill. Det är dyrt att plocka jordgubbar själva. Billigare att köpa dem på marknaden. 20 kronor för en korg.

Tanah Rata är största samhälle i Cameron Highlands. Vi stannar för lunch. Maten på den lokala marknaden är utmärkt. Man tar en tallrik, plockar på sig det man vill ha från en buffe. Man sätter sig, sen kommer en kvinna och ser vad jag har tagit. Hon skriver priset på en lapp som jag efter måltiden går till kassan och betalar. 7 ringgit. Ungefär 17 kronor. Mycket gott. Dock valde jag inte fiskhuvudena. Det får bli nästa gång.

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:,

1 kommentar

  1. Kul att följa din resa. Cameron Highlands är speciellt som resmål. Egentligen inte alls typiskt för Malaysia. Snarare tvärt om. Men jag gillade det. 🙂

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: