Från varmt regn till svalka


Just nu sitter jag på min terrass. Bottenvåning med utsikt mot parkeringsplats. Så är det nämligen ibland som reseledare. Några gånger får man mycket bättre rum än resenärerna. Andra gånger betydligt sämre. Den här gången blev det sämre.

Jag sitter ändå på terrassen, med en halvkall Tiger Asian Lager från minimarknaden nere i landsbyn. Tanah Rata heter den och är största by i Cameron Highlands. 1440 meter över havet. Det var här britterna i sina kolonialmaktsdagar byggde sin lilla semesterby. Det är nämligen mycket svalare här uppe i höjden än det är nere vid kusten. Eller i Kuala Lumpur för den saks skuld.

Vi lämnade nämligen Kuala Lumpur i morse, efter tre nätter där. Shoppinggalleriorna förbereder sig inför det kinesiska nyåret. Musse Piggs år tydligen. Det enda som sätter folklivet på paus är när det tropiska störtregnet kommer. Och kommer gör det. Ungefär en gång per dag. Nästan alltid om kvällen.

Det regnar btw nu också. Mer och mer. Men vi har precis hunnit hit, till Strawberry Park Resort. I Cameron Highlands odlas nämligen jordgubbar. Därav namnet. Här odlas också te. Imorgon skulle vi ha åkt till ett teplantage. Fast på måndagar tar de inte emot turister. Därför skulle vi gjort det idag. Men en trafikolycka och köer satte stopp för det. Vi får göra det tisdag morgon istället. Vi ska stanna här uppe två nätter.

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: