Yangon – Kuala Lumpur


Första delen av min Asienresa denna vintern är över. Jag har lämnat Yangon, den tidigare huvudstaden i landet vi gärna känner som Burma men som nu kallas Myanmar. Jag har ankommit Malaysia och efter min första natt någonsin i ett såkallat kapselhotell har jag nu mött min grupp. 32 svenska resenärer och tillsammans ska vi uppleva Malaysia.

Igår gjorde vi en stadsrundtur i Kuala Lumpur. Fredag, och mosken är stängt. Ja ja, inte ska väl turister gå runt under fredagsbön inte. Förutom att promenera i Chinatowns shoppinggatorna och besöka Centralmarknaden som numera egentligen bara är souvenirmarknad, besökte vi även Petronas Towers. Det var första gång för mig där uppe. Jag gjorde ju den här resan förr året. Fast då ingick inte tornet. Det blev en hemsk selfie. Konstigt ljus. Jag fick nästan lite svindel där uppe.

Ledig kväll. Jag mötte Embong och hans kompis. Vänner till mig sedan tidigare. Interesset för resor har vi gemensamt. Middag på en enklare pakistansk restaurang. Plockar på själv från de stora grytorna som står där. Varje gryta har sin skylt. Det stod fisk. Den innehöll dock kycklinglever.

Det här var alltså igår. Idag har mina resenärer ledig dag. Några går till Islamiska konstmuseet. Andra till fågelparken. Tredje ska bara promenera i gatorna här. Det finns en stor nattmarknad nära indiska mosken. Själv hade jag receptionstid nu på morgonen. En timme där de som vill i gruppen kan komma och fråga saker. Hur man tar sig från A till B. Om internett och kart-appar. Om skor för morgondagen. Praktiska grejer.

Nu sitter jag på mitt rum. Har skrivit mail. Tar det lugnt. Får se vad jag hittar på. Orkar helt enkelt inte stressa. Måste oavsett förbereda mig inför morgondagen. Tänkte prata lite malaysisk historia då. Jag är i alla fall i Malaysia. Jobbet har börjat. Så även del två av min Asienresa.

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: