Hummer och Ngapali


Semesterkänslan är här. Den där nästan lite smått tråkiga men ändå sköna känslan när man liksom bara kan ta det lugnt. När det inte finns särskilt mycket att göra. Och när det som finns att göra inte känns som några måsten.

Vi bor 3 minuters promenad från stranden. 200 kronor natten för ett dubbeltrum med eget bad. Med varmvatten, luftkonditionering och hyfsat snabbt internet. Frukosten blir man mätt på. Det här är valuta för pengarna.

Utanför hotellet finns stig som leder till en väg. Längs vägen ligger enklare affärer och olika restauranger som serverar hyfsat det samma till likadana priser. Grillad sjömat och lokala curries. 70 kronor gav oss en lunch för två med öl. Vi är i den dyrare delen av Burma trots allt.

På andra sidan vägen ligger stranden, Ngapali, och dit tar det alltså 3 minuter att gå. Löshundar finns det gott om. Man får alltså inte vara hundrädd. Några ser mycket välmående ut. Andra kanske faller om och dör när som helst.

Några timmar på stranden. Ungar spelar boll. En sounenirförsäljare erbjuder sina smycken av gamla snäckor. Några enstaka andra turister promenerar längs stranden. Vattnet är oerhört skönt.

De som jobbar på restaurangerna visar upp dagens fångest. Så att vi vet vad som finns. Så att vi kanske kommer till just dem på kvällen. Och det gör vi. För det vore väl lite synd att inte smaka hummern när man väl är här. Särskilt när den kostar bara ca 200 kronor. Som sagt, semesterkänslan är här!

Kategorier:Blogg/Dagbok, Burma/MyanmarEtiketter:, , , ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: