Sol, strand och sömn


Efter att ha spenderat en vecka i Burma/Myanmar har jag äntligen haft en natts ordentlig sömn. Inget jetlag, ingen feber, lite hosta finns men den klarar jag nog att leva med några dagar till. Jag klarade i alla fall att sova med den i natt så hur illa kan det vara.

Jag befinner mig vid Ngapali Beach. Det är liksom hit man åker i Burma ifall man vill ha sol och sand. Landets eget Sunny Beach eller Agia Napa. Fast inte helt.

Hotellet där jag bor har några parasoller och solstolar på stranden. Lokalproducerade i bambus. Faktiskt rätt så sköna. Sanden är ren, förutom de krabbor som springer fram och tillbaka nära vattenytan men som tydligen är mer rädd för dig än du för dem.

Några hundar vilar i skuggan av en fiskarbåt på land. Det är ju så att man fiskar här. En familj som driver restaurang kommer förbi med hinkar där de visar dagens fångest. Två stora levande humrar, samt stora räkor och, red snappet och en barracuda. Kom till oss i kväll. Den största hummern kostar lite i underkant av 40$. Om den är värt det vet man bara när den ligger på tallriken.

Toby och jag slänger oss i vattnet. Svalt och skönt. Vi liggsitter i bambusstolarna medan vi torkar. Min solfaktor 50 från tidigare resor i Brasilien kommer till användning. En valp vill ha sällskap men jag föredrar inte. Några ryssar, ett par jag tror är från England. Vi är totalt 8 personer här. Toby fyller btw år idag. Vi får se hur vi firar det. Kanske med hummer?

Kategorier:Blogg/Dagbok, Burma/MyanmarEtiketter:, , ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: