Tillbaka i Yangon


Mina dagar i Burma/Myanmar är inte riktigt över. Men jag är tillbaka där jag började, i Yangon, den gamla huvudstaden och landets hjärta. Från sjunde våningen ser jag utöver taken på de gamla kolonialhusen som britterna byggde för hundra år sedan. I horisonten burmesernas Shwedagon, landets viktigaste pagoda.

Dagen började däremot i Ngapali. Strandresorten i landets västra del. En god natts sömn, frukost, packa sina saker och sen vänta i hotellets lilla trädgård. 20 kronor för en tuk tuk-taxi till flygplatsen där små stand från varje flygbolag står fint i rad. Här checkar vi in, här kollas våra pass, här vägs vårt bagage.

En inrikes passkontroll och sen sitter vi i stolar på andra sidan. Ett flyg parkerar utanför, en kvinna öppnar en dörr. Ropar något och folk kommer fram. Hon kollar boardingkort och sen promenerar folket lugnt mot planet. Inte jag dock. Det här var ett annat plan.

Sen kommer mitt. Flygresan tar under en timme, bagaget kom med även den här gången. Det känns på något sätt enkelt att flyga i Burma. Man behöver inte ens ta upp sin laptop.

Grab, alltså ungefär samma som Uber till hotellet i Yangon. Här ska jag nu stanna två nätter. Sen blir det jobb i Malaysia. Och utsikten från hotellrummet, ja den ser såhär ut:

Kategorier:Blogg/Dagbok, Burma/MyanmarEtiketter:, ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: