Under julen köper jag biljetter till…


Det är annandag jul och jag letar efter bilder med creative commons-lisens. Alltså bilder som någon annan har tagit, men som jag får använda gratis på min hemsida. Hur ska jag annars, på en inte särskilt vinstdrivande blogg, kunna illustrera ett resmål där jag ännu inte har varit? Men som jag ska till. Snart.

Jag har funderat länge. I februari, när jag är på jobb i Malaysia, får jag nämligen en vecka ledigt. Jag ska leda två grupper i landet, men mellan dessa grupper får jag tid med lite egen semester. Resmålen är många. Det är egentligen bara att bestämma sig. Se vilka flygtider som passar. Vad som är inom budget.

Phuket kanske? Eller någon annan thailändsk ö? Jag har faktiskt aldrig varit på en thailändsk ö. Eller Bali? Där jag har inte varit på 18 år, så det kanske är dags att åka tillbaka. Se om jag känner mig igen. I Ubud eller Kuta Beach. Risken är förstås att jag inte gör det. Det är kanske lika bra.

Men nej, det blev varken thailändska öar eller Bali. Istället blev det landet med te-plantager, världens längsta strand, och vad jag vet även världens största population av tigrar. Det blir ett nytt land på min lista, ett land jag aldrig har besökt förut, men där jag kan få visum på flygplatsen när jag landar. Den 4 februari är det dags. Då önskar jag mig själv välkommen till en veckas semester i Bangladesh!

 

(Illustrationsbilden är tagen av Abdul Momin och har titeln ”Old man carrying a yoke in the countryside of Jaflong, Sylhet, Bangladesh”. Jag har tillstånd att illustrera mitt inlägg under ” Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” . Bilden kan även hittas här.)

Kategorier:Blogg/Dagbok

6 kommentarer

  1. Så spännande att åka till Bangladesh! Alltid kul att åka till länder man inte tidigare besökt. Bangladesh står även på min lista, och eftersom jag också hör till dem som aldrig besökt en thailändsk ö, så får det kanske bli en sydasiatisk rundtur via Myanmar.

    • Rundtur låter spännande! Ja de tre första månaderna lärnjag få besöka tre länder i Asien som jag aldrig förut besökt. Kommer bli jätteskoj! När tänker du åka iväg?

      • Vad spännande! Ser fram emot att få läsa om det sen! 🙂 Jag har inte bokat än, utan fantasireser bara än så länge. Men hoppas komma iväg på en Asienresa framöver! 🙂

  2. Nej hon jobbade på resebyrå.

  3. Spännande! Och att du nämner teplantager. Jag hade ingen aning om att de fanns i lades tills för två veckor sedan när en i resesällskapet till Filippinerna som själv är därifrån berättade.

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: