Höjdpunkter – november 2019


Av de totalt 30 dagarna i november var jag hemma bara 7. Det kanske var dessa som var höjdpunkten? Å andra sidan, just det skulle kanske inte passa så jättebra i en reseblogg?

Bilden visar mig i en kyrka. Sedan ett bra tag är den övergiven, och det tycks som om den har använts som moské också. 1974 gick turkiska militära styrkor in i norra Cypern. De allra flesta greker som bodde där fick fly eller evakuerades. Kyrkan i den lilla landsbyn som turkiska heter Bafra och på grekiska Vokolida, ligger där, mitt i byn, den som en gång var en trädgård är nu parkeringsplats för några gamla bussar. Övergivna byggnader berättar på gott och ont en historia. Berättelsen i sig får bli en höjdpunkt, och under min jobbresa till norra Cypern i mitten av november fanns det många sådana höjdpunkter.

Madrid_Best_Photos-6184

Fatigas del Querer är en kvarterskrog i Madrid. En fasad med kakel och ett interiör med väggmålningar som är mer eller mindre gamla, mer eller mindre intakta och mer eller mindre vackra. Här inne sitter kastilianska tanter med sina vinglas och själv testar jag en vermut på fat som jag tänker passar bra till min tapas. Det är första gång jag behöver Madrid. Jag har precis varit en vecka i Barcelona, men där har jag varit förut. Madrid är nytt, Madrid är något jag inte känner från förr.

Madrid_Best_Photos-6201

När jag sitter där, i min stickade tröja och med vermutglas i handen är jag rätt så glad. Madrid överraskar kanske. Eller är det för att jag inte hade några särskilda förväntningar? Inga särskilda planer egentligen. Förutom att jag inte ville på konstmuseum och titta på holländska mästare som de ju annars har en rejäl samling av. Det är min vän Abdullah som tar bilden.

På samma resa som Barcelona och Madrid fick jag även en stopover både i London och Lissabon. London vill jag alltid tillbaka till. Lissabon har jag besökt två gånger nu, fast båda gångerna bara över dagen. Det är alltför lite. Jag köpte dock några portugisiska ostar som jag tog hem. Saffranslökar från Spanien. Och en bok om Sidenvägen från flygplatsen i London. Jag har ännu inte hunnit läsa den. Fast det blir snart… Mer om shopping här.

Shopping_London_Spanien_Lissabon-6950

November avslutades i Wien. På samma sätt som Cypern, och till skillnad från Spanien, var det också en jobbresa. Någon jättehöjdare tycker jag kanske inte att Wien är. Men det är ju trevligt att sitta på Wienercafé. De gör faktiskt riktigt gott kaffe. Bakelserna är inte dumma de heller.

img_1314

Kategorier:Blogg/Dagbok, Uncategorized

2 kommentarer

  1. Jag tyckte jättemycket om Madrid, och skulle gärna åka tillbaka. Vi var bara där över en helg, så vi hann absolut inte se klart staden.

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: