Det man inte förutser…


Medan jag väntar på tåget till Wiens flygplats där jag ska möta min nya grupp får jag sms från lokalguiden. Flyget kommer en halvtimme tidigare.

Jag kollar på nätet, och förstås gör det inte det, hon har kollat up planet från Köpenhamn istället för Stockholm. Hon ringer mig, eftersom det nu visar sig vara tvärt om. Om planet inte kommer innan tidtabell, så är det snarare hon som kommer efter. Därför tar jag emot gruppen ensam, eller ja, de är nästan alla där när hon kommer. Och då vill hon prata, om hur profesionell hon är och om hur länge (30 år) hon faktiskt har jobbat i yrket. Själv vill jag mest bara se till att alla resenärer är på plats, vilket de är, förutom en resväska som tydligen inte kom, men som visade sig hade kommit ändå. Resultatet blev oavsett en halvtimmes försening från flygplatsen och därför även en halvtimmes kortare lunchpaus, men men.

Själv äter jag sushi på Naschmarkt där det finns mat från hela världen stort sett. Sushin smakar som den ska. Österrikisk mat kommer jag få tillräckligt av dessa dagar oavsett.

Incheck på hotellet. Någon som har beställt dubbelrum vill ha twin. Hotellet är fullbokat. Jag har oavsett nu ett par lediga timmar som jag helt enkelt spenderar i mitt rum. Wiens gator kan vänta. De kommer jag snart få upptäcka ändå imorgon.

Vi äter en gemensam middag på hotellet. På kvällen tar jag en promenad. En medeltidsmarknad vid krigshistoriska museet. Julmarknad, ja kanske, även om inte så jättemycket påminner om jul. Med brända mandlar, gluhwein, underhållning med eldsprutande drakar och mycket folk blir det ändå stämning. Måste sluta nu… lokalguiden ringer…

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: