Från hav till tomma gator


I reseledarvärlden går det snabbt ibland. Som nu till exempel. När jag igår morse, på norra Cypern, efter frukost, gick ner till havet och tog ett dopp i det 20-gradiga vattnet. Och när jag igår kväll promenerade längs Favoritenstrasse nära Hauptbahnhof i Wien. Gatan var nästan helt tom. Enstaka öppna men tomma hak, som mer verkade vilja stänga än att ha kunder. Det hade tydligen regnat tidigare på dagen. Det gjorde det i och för sig på Cypern också. När vi väl satt i bussen, på väg mot flygplatsen.

Jag har alltså lämnat Cypern. Min grupp åkte hem till Sverige via Wien, men själv ska jag vara i den österrikiska huvudstaden några dagar. Om några timmar kommer nämligen en ny grupp. Adventskonsert och julmarknader väntar.

Jag hoppas det blir så. Julstämning. Julkänsla. Favoritenstrasse blev dock ingen favorit. Inte igår kväll i alla fall. Jag gick till en öppen mataffär på tågstationen. Tog med en macka och lite snacks till rummet istället. Sen sov jag skönt i rena vita lakan, vintertäcken och med fönstret öppet mot gatan där det inte alls är särskilt mycket trafik.

Om tre timmar åker jag till flygplatsen. Jag ska möta min nya grupp. Sen får vi se hur det här kommer gå.

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: