Havsdopp och ödehus


En dag utan utflykt. Nästan helt ledig, förutom en timme vid receptionen på morgonen efter frukost. Ifall några skulle ha en fråga eller problem som de behöver hjälp för att lösa.

Dock har vi inte så många problem på den här resan verkar det som. Så jag klistrar frimärken på vykort, och förhoppningsvis kommer jag imorgon hitta en brevlåda.

Min balkong är i skyddat läge, och jag märker därför inte av att det blåser. Inte förän jag kommer ut i hotellets trädgård ser jag att det blåser friskt. Visst, från balkongen kan jag höra vågorna och även se hur trädkronorna gungar. Fast jag tänkte inte över det just då.

Jag lägger ändå upp bilden. Jag har precis doppat mig i havet. Kallt, fast så kallt som jag trodde. Det blåser som sagt, men inte så illa att handdukar och kläder blåser bort. Fast en halvtimme räcker. Sen går jag tillbaka till min luna och sköna balkong.

Jag sitter heller här, med solfaktor 10 försöker jag få lite färg på min bleka kropp. Jag läser böcker om Wien. Om några dagar ska jag ju dit. Dags att studera programmet på riktigt. Veta var hotellet ligger i förhållande till alla sevärdheter. Känna till kyrkorna och slotten och historien om det habsburgska kungahus. Jag tycker för övrigt att kungahistoria är fruktansvärt tråkigt.

I eftermiddagsljuset går jag en promenad. 7 kilometer på lite under 2 timmar. Med stopp. Från hotellet till landsbyn Bafra, eller Vokolida som den heter på grekiska. Nu, i denna håla på nordöstra Cypern bor förstås inga greker och det har de inte gjort på ett par generationer. Kyrkan är det enda som står kvar. Om nu skelettet av en byggnad innebär att stå kvar.

Duvor, duvbajs, fjädrar. Ljudet från en vit duvas vingslag där den sätter sig i ett fönster högt ovanför mig. Jag sätter kamerans självutlösare på 10 sekunder och tittar up i taket. Någon bild på att jag faktiskt har varit här måste jag väl ändå ta. Jag har börjat lite mer med det nu.

Solen skiner på kyrkotornet, och det ser nästan ut som om ljuset kommer inifrån den gamla byggnaden. Det gör det inte. Trädgården utanför används nu som bussparkering.

Jag går tillbaka till hotellet. Solen har gått ned. Ett glas vin på balkongen, samt en bok. Koka björn. E-bok på min nya e-bokläsare. Snart är det middag…

Kategorier:Blogg/Dagbok, CypernEtiketter:,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: