Första morgon på norra Cypern


Det är först nu, när jag vaknar och klockan är omkring sex på morgonen, att jag ser landskapet. Solen hade redan gått ned igår när vi ankom hotellet, och eftersom hotellet egentligen ligger mitt ute i ingenstans fanns där knappast ett ljus i horisonten.

Jag befinner mig alltså på norra Cypern. Första gång som reseledare på en helt ny 8-dagarsresa i regi av Albatros. Min grupp och jag åkte via Wien till Larnaka, och därifrån två timmar med buss riktning nordöst. Bafra, 40 kilometer norr om Famagusta heter stället, eller ja, ställe och ställe…

En liten sömning landsby där man några kilometer bort har bestämt att bygga några gigantiska hotellkomplex. Stränderna sägs vara anledningen, fast dit jag har inte hunnit ännu. Det får bli i eftermiddag.

Igår blev det med middagen, några akuta grejer som fick lösas, jag har sovit i nästan 9 timmar och klockan 6 imorse tog jag alltså bilden. Innan solen gick upp, innan frukost, och vilken frukost det var!

Om en timme börjar dagens utflykt. Stadstur till just Famagusta. Dags att förbereda sig för den!

Kategorier:Blogg/Dagbok, CypernEtiketter:,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: