Barcelona – Madrid, med tåg


Tåget med nummer Ave 3132 går i 281 kilometer i timmen. Förbi olivträd och stora fält med det jag tror är lavendel, fast lavendeln blommar inte nu.

De små åkerlapparna är gröna eller brunröda. Så mycket folk ser jag inte direkt, bara en traktor på ett jorde. Stenmuren står kvar av det som har varit ett hus. Flera hus. Grå krossad plank bland stenhögarna. En hel landsby, en gång.

Små byar lite här och var. Där det fortfarande måste bo folk. I 301 kilometer i timmen skyndar vi oss nu under en bro och där borta ser jag bilar och lastbilar. Fast innan jag hann fota blev det bara 299. Bara…

Det är under timmen kvar till Madrid här jag susar förbi transformatorstationer och gula löv. Vissa träd har gula löv, även i Spanien, i november. Solen skiner genom molnen. Dramatisk effekt. Som om hela naturen använder sitt eget kolossala instagramfilter.

Jag kollade på prognosen. 8 grader skulle det bli i Madrid, och visst. Spaniens huvudstad ligger över 600 meter över havet, till skillnad från Kataloniens. Det är klart det blir lite kallare en novemberdag.

Eftersom jag bara ska stanna en weekend i Madrid, gör jag det enkelt. En tunn guidebok. Några egna, enstaka googlerier. Anteckningar. Stämmer det att det nu i helgen är helgdag i Madrid? Det verkar så. Får kolla på hotellet sen. Vad det innebär. I praktiken.

90€ för en biljett. En väg. 2 timmar och 45 minuter. Men så köpte jag bara för några dagar sedan. Biljett alltså. Enkelt ändå, på nätet. Landskapet susar förbi…

Dags att avsluta nu. Inte för att tåget går saktare. Det är fortfarande en halvtimme kvar. Till Madrid, där jag aldrig har varit.

Blir spännande det här…

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:, ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d