Bjuden till studio


Vi hade försökt få det till några veckor nu, fast lätt var det inte. Att hitta en tid som passar. När mitt jobb är att vara borta är det nämligen inte alltid saker klaffar bara för att man för en gångs skuld är hemma. Men nu äntligen skulle det bli av.

Annika och Lisa gör sig klara. De är tjejerna bakom Sveriges kanske största podcast om resor: Att resa-podden.

Jag känner förstås båda sen innan. Vi resebloggare i Sverige är ju inte så många trots allt. Och nu är det alltså dags. Lonely Planet hat kommet med sin span-lista för 2020 där Sidenvägen och Centralasien är regionen nummer ett att besöka. Och ja, vem är då bättre att intervjua än just mig?

55 minuter pratar vi. Om Sidenvägen, om gruppresor, om skillnaden på att vara guide och att vara reseledare. En dator trasslar till sig. Akustiken i konferrensrummet på ett av Stockholms mer trendy hotell är sådär. Men det går undan ändå. Tiden går snabbt när man pratar om något man gillar. På min fusklapp har jag antecknat ändelsen -stan betyder ungefär land på persiska och urdu. Ursprungligen alltså. Etymologiskt. Att det var en viss von Richthofen som 1877 lanserade begreppet Sidenvägen. Jag kan ibland ha svårt med årtal och namn.

Jag tror podavsnittet kommer släppas utpå nyåret. För den som vill höra mig prata om Sidenvägen. Och om resledarskap. Och ja, kanske även lite om mig själv. Fast inte för mycket. Det är trots allt destinationerna som ska i fokus.

Nu är det redan nästa dag. Kaffe, blogginlägg, pappersarbete, bildredigering. Inte ledigt när man är hemma inte. Men det var kul att bli bjuden till studio!

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:,

2 kommentarer

  1. Det var fantastiskt kul att ha dig med! Finns tveklöst en ny destination på min gedigna lista över kommande resmål 🙂 Inte för att vagabond säger det utan för att du gör det!

  2. Spennende! Den skal jeg få til å høre når den kommer ut. 🙂

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: