Nya länder i 2020


Jag har kollat ett tag på biljetter nu. Vid olika tider på dygnet. Försökt hitta en bra rutt. Bästa pris. Se till att jag får uppleva något nytt. Kombinera jobb med eget resande.

Det är nämligen så att förra vintern hade jag jobbuppdrag i Malaysia. Jag fixade biljetten själv (jobbet betalade förstås), och genom denna lösning fick jag även en stopover på ny destination. Det blev en vecka i Laos där jag aldrig förut varit. Ett nytt land för 2019. Ny och god mat. Trevligt att hälsa på vänner. På vägen hem efter avslutat jobb.

Nu till vintern ska jag också jobba i Malaysia. Två rundresor med över en vecka emellan dem. Sen kan jag ju även åka österut innan min första grupp. Se till att ha lite semester. Få några nya upplevelser innan jobbet. Samt efteråt. Åka någonstans när jobbet är färdigt och avklarat.

Det finns många val. Många orter och länder jag inte besökt. Många platser jag kan tänka mig åka tillbaka till. Thailand? Bali? You name it…

För en timme sedan köpte jag biljetterna. Tidigt på morgonen. Jag vaknade lite över 4. Tidsomställningen. Samt att jag fram tills natt till lördag befann mig i Georgien. Helt enkelt lite jetlag. Ett mycket litet dock.

Fast biljetterna. Nu är det bestämt. 2 januari flyger jag från Stockholm till Beijing. Får en mellanlandning tillräckligt länge för att hinna in till stan och se mig omkring lite. Har inte varit i den kinesiska huvudstaden sedan 2004. Och därifrån till Burma. Myanmar för den som vill. Det blir 12 dagar i ett nytt land för mig oavsett. Innan jobbet i Malaysia.

Sen var det returbiljetten till Europa. 17 mars blir det. Även här har kärt barn många namn. Från Ho Chi Minh-staden och tillbaka till Sverige. Vietnam alltså. Jag har länge velat åka dit. För naturen, folket, ja kanske särskilt matens del. Men så har det inte blivit så. Vietnam blir ännu ett nytt land för mig. I 2 veckor.

En grej kvarstår dock. Mellan mina två malaysiska rundresor har jag 9 dagar ledigt. I början på februari. Då vill jag inte bara sitta på något hotell i Kuala Lumpur. Kanske blir det återseende med Bali? Eller blir det Kochi i Indien. Vågar jag satsa på Bangladesh? Eller gör jag det bekvämt för mig och åker till en strand i Thailand?

Vi får se. Men nu är i alla fall biljetten klar. Från Sverige via Beijing till Burma. Jobb i Malaysia. Tillbaka till Sverige från Vietnam. Två nya länder och nya opplevelser för 2020 Jag kan se fram emot vintern nu!

 

 

Kategorier:Blogg/Dagbok, Uncategorized

1 kommentar

  1. Hej Johnny! Du är klok som tar vara på tiden! Jag var med dej i Malaysia feb. o är just nu hemkommen från Albanien(Albatross). Bra att du reser medan du är ung,frisk o fri o inte har en massa förpliktelser. Jag fick min frihet på äldre dar när kroppen inte orkar lika mycket men nyfikenheten finns kvar. Min vän Christina o jag har nu rest 20år tillsammans o är fortfarande lika sugna men krämperna börjar kännas av. Jag får anpassa resorna efter vad jag klarar av. Lycka till i livet! Ha de fint! Hälsningar Gunnel Larsson Gotland

    Skaffa Outlook för Android

    ________________________________

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: