Ny frisyr, ny grupp


Efter tips från folk här beställde jag tid hos en frisör. Det var dags att klippa sig. Länge har det varit dags.

Men först hade jag dagen till eget förfogande. Två flaskor armenisk brandy från 1970-talet hittade jag på loppisen under den torrlagda bron. 10 procent lyckades jag pruta ner, från ungefär 550 till 500 kronor per styck. Inte direkt billigt alltså, eller jo, det är kanske billigt. Jag glömde ta bild på marknaden.

På morgonen bytte jag även hotell. Jag ska nu leda en ny svensk grupp som är större än den norska jag hade. Det innebär nytt hotell också. Men låste jag dörren när jag gick till loppisen. Jag skyndar mig tillbaka. Jodå, dörren är låst.

Jag tar tunnelbana och går drygt 2 km till det monument som kallas Chronicles of Georgia. Ett kollosalt, monumentalt statykomplex som skildrar Georgiens historia. Gjord av Zurab Tsereteli, känd i och för sig, även om de flesta i Sverige och Skandinavien inte hört talas om honom.

En selfie med mobilen. Lite religiösa motiv i bakgrunden. Mera Jesus än georgisk historia. Georgien är verkligen religion per definition. Som om gud fader själv kom härifrån, vilken han inoch för sig gjorde enligt ett gammalt georgiskt sägen.

En hamburgare i stan som sen lunch. Köper ett par nya jeans. Sen ska Muhanad på Barber-shopen Chop Chop klippa mig.

Det tar en timme, kostar mer än vanligt i Georgien (170 kronor), men så blir resultatet därefter. Muhanad kommer från Irak. Han är fjärde generationen herrfrisör i sin familj. Har bott i Georgien i åtta år. På tunnelbanan tillbaka till hotellet ser jag såhär ut.

Alarmet på kl 02:30. Möte med lokalguiden Giorgi som jag även jobbade med förra året. Han kom i alla fall ihåg mig.

Till flygplatsen. Gruppen kommer. Till hotellet. I säng klockan 05:00. Nu är den över 10 och en ny dag ska börja. Stadspromenad. Blir spännande det här!

Kategorier:Blogg/Dagbok

2 kommentarer

 1. Hola! Nice att vara nyklippt. Armenisk konjak föll även mig i smaken bättre än den georgiska.
  Men denna vecka tuffar sonen och jag runt i trakterna runt Granada och Valencia. Bokade av Barca.
  Återkommer med lite tankar om Rumänien och Armenien när jag är i Sverige. Hoppas hinna innan jag åker till Etiopien om några veckor.
  Ha det bäst i Georgien från solen i Spanien.
  Kristina

  • Ja, jättenice faktiskt, är mycket nöjd. Ja du får återkomma om Rumänien och Armenien. Ska faktiskt själv också till Barcelona i början på november. Men då är jag själv på semester. 🙂

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: