Och vinnaren är…


Livet ombord ett kryssningsfartyg är lite som en egen värld. En liten värld som ungefär en gång varje dag lägger till kaj, men som annars seglar sådär lite för sig själv.

Det närmar sig slutet för mig för den här gången. Nu, måndag morgon passerar vi alla slussar. Vi ska från Volga och in i Moskva-kanalen. Efter lunch idag ankommer vi själva Moskva.

På båten arrangeras lite olika aktiviteter. Vissa arrangerar jag, som till exempel föredrag om norsk-ryska relationer och alfabetövinigar, Ryssland har ju ett annat alfabet än vi i Norden.

Jag har även pratat om landets svarta gull, och då menar jag inte oljan, utan något annat, smått oljigt som gärna hade fått vara min diet framöver. Näringsrikt är det också. Kaviaren!

Och vad är då bättre än att låta alla få smaka. Det är ju faktiskt ganska gott!

Personalen på båten arrangerar också olika grejer. Det kan vara temakvällar till middag, sångunderhållning, språk- och sånglektioner. Samt måla på matrjosjka. Inte en riktig förstås utan en av papper, men ändå. Det resulterade i en tävling och i går kårades vinnaren.

Och gissa vem hen var? Jodå, ingen annan än den norska färdledaren. Jag. Och för den som kanske tror att jag målar dockor varje gång jag besöker Ryssland, så icke. Det var faktiskt första gång. Men lite skumpa och applåder blev det, och skulle jag någon gång sluta som reseledare, så vet jag vad jag kan börja som…

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d