Tiden går snabbt när man är på jobb


Så satt jag här. I loungen på Gardermoen, på väg hem till Stockholm. En städare tar bort min tallrik utan ett ord. Jag säger tack, men någon ögonkontakt går inte att få.

Igår vid lunchtid kom vi till Moskva. Intensiva timmar, på Röda torget, i stadens mäktiga tunnelbana, och i de eviga rushtidsköarna. I Rysslands huvudstad är det alltid rushtid.

Vid ankomst hamnen mötte jag Valeria. Vi jobbade tillsammans i våras, på kryssningarna mellan Moskva och Sankt Petersburg. Den hör gången hann vi några minuter…

På Röda torget pågick en jordbruksutställning. Ost, korv, sylt och fisk från hela stora Ryska föderationen. Och landsbruksmaskiner. Lastbilar med äpplen och pumpor. Det går bra för Ryssland nu.

På kvällen åkte vi tunnelbana och fick sett Röda torget by night. Och i morse ringde klockan innan 5. Tidigt upp, pannkakor till frukost, buss till flygplatsen, packa om eftersom resväskan vägde 28 kilo, check-in, en sandwich hos Aeroflot, hejdå till resenärerna i Oslo och nu… nu sitter jag i loungen på Gardermoen, köpt för 3000 SAS- bonuspoäng, tittar ut över folk som går fram och tillbaka med plastkasser fra taxfree och små resväskor på hjul.

Maten här är annars helt okej. Tomatsoppa, sallad, köttbullar, chips, vin, alkoholfritt öl, läsk. Fast ingen kycklinglevergryta som i Ryssland. Det är inte allt i Ryssland jag saknar…

Kategorier:Blogg/Dagbok

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d