Höjdpunkter – september 2019


Med så mycket jag hunnit göra i september är det nästan svårt att veta vad jag gillat bäst, tyckt mest om. September är högsäsong. September är jobb. Och för en reseledare innebär det förstås att september är resor.

9 dagar i Azerbajdzjan med loppmarknad, kaviar, moskeer och grillat kött. Med en grupp som är hur trevlig som helst. En resa där allt flyter på, där jag riktigtnog blir lite lurad också, men det var ett bottennapp och nu ska jag skriva om höjdpunkterna. Kanske var det en höjdpunkt att äntligen få tillstånd att fotografera i khanens palats i Sheki? Glasfönsret här blev i alla fall rätt så bra på bild tycker jag.

Några dagar hemma. Sen vidare till Bulgarien och Rumänien. Ny grupp, nya äventyr, och för mig är dessa länder inte lika välbekanta som Azerbajdzjan. Visst, jag har besökt dem båda, men mycket av resans innehåll är nytt för mig. Det är en utmaning, samtidigt som det också gör jobbet spännande. Upptäcka nya platser, och dessutom få betalt för det! Och vem vill inte sitta här? Vid ena trappan på nationalhistoriskt museum i Sofia, Bulgaria!

30 timmar hemma. Sen ny grupp och nya äventyr. Dock till ett land jag varit i många gånger. Det jag besökt flest gånger, stannat i flest nätter, förutom Norge och Sverige. Själva resan är dock ny för mig, även den här gången.

När jag skriver detta sitter jag på en flodkryssning från Perm vid Uralbergen. En miljonstad ungefär. Men inte så många som åker dit. Fast där finns att se, och jag hann träffa vänner som jag lärde känna förra året vid Svarta havet. Sergey och Alya.

Och bloggen då, hur gick det med den? Jag hade läsarrekord i januari. Sen gick det bara neråt. Min blogg är en vinterblogg. Man kommer inte till mig för sommarsemester med familjen. Tydligen. Men det är september slut. Och statistiken? Bästa månaden sen januari!

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d