Det gäller att hamna först i kön


Sista dagen i Rumänien. Sista dag på rundresan.

Vi har kvällsflyg hem. Å ena sidan innebär det sen hemkomst och kort natt. Å andra sidan också att vi faktiskt hinner göra något sista dagen. Som till exempel att stå i kö.

Nu låter det kanske inte jätteskoj att stå i kö. Men ibland måste man. Ibland är det helt enkelt värt det. Som här. I Sinaia. Vi ska besöka ett slott. En kunglig sommarresidens från förra sekelskiftet. Peles är namnet.

På onsdagar öppar de klockan 11. Av någon anledning som jag inte förstår. Turistgrupperna vet oftast inte det. Så de kommer där. Blir sura. Och får vänta. Och tidsschemat spricker. Vår lokalguide däremot. Hon vet.

Några av oss står i kö medan andra promenerar runt i parkanläggningen kring slottet. Jag är fortfarande dålig på det där med selfies. Borde dessutom klippa mig.

Andra grupper försöker tränga sig. Spanjorer. Men vi står kvar. I ungefär en timme. Bakom oss även en annan grupp från Norge.

Vår rundvisning börjar till slut. Ebenholts och pärlemor. Intarsia och miranoglas. Ett imponerande avslut på resan.

Efter 45 minuter är vår omvisning färdig. Jag ser att den andra gruppen norrmän precis ska till att börja sin…

Middag, promenad i Sinaia, till flygplatsen, checkin och avfärd. Klockan 02:45 i natt kom jag hem. Nu har jag sovit. Dags att packa ut och packa om. Imorgon bär det iväg. Igen.

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:, , ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: