På landet med vänner


Om 20 timmar sitter jag på planet. Från Arlanda, med en mellanlandning till Sofia. Jag har ännu inte kollat vädret för Bulgariens huvudstad, men jag gör det ikväll. Bra att veta att man packar rätt.

Just nu däremot sitter jag med mitt kaffe. Söndag morgon ute på landet. Plocka svamp, spela spel, läsa och skriva. Koppla av och ladda upp samtidigt, om nu det går.

De allra sista förberedelserna inför en ny jobbresa. Bulgarien och Rumänien med Albatros. Jag åker som sagt imorgon. Och nu läser jag historia. Snart dags att skriva också, för det är så jag lär mig bäst. Själv skriva om det jag vill lära, repetera, med egna ord. Bli säker på att jag fattar det här.

Men nu alltså, landet. På vänners landställe utanför Arboga. Vid svampskogarna. Lite tidigt för trattkantarellen. Men lite fanns där ändå.

Taggsvamp, gula kantareller, enstaka granblodsriskor och citrongula slemskivlingar. Sistnämnta kanske inte låter så gott, men de funkar utmärkt i en blandning. Igår stekte jag upp en del av svampen. För att göra renskav till middag. Någon bild av den färdiga rätten blev det dock inte.

Men gott, det blev det! Jag vet hur jag gör min renskav! Men nu som sagt, kaffe innan det svalnar. Sen fortsätta läsa och skriva! God söndag!

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d