Ännu en jobbresa inbokat


Nu är det klart. Det som antagligen kommer bli årets sista jobbresa. Ja förmodligen även sista utlandsresan för i år. Och för den som är sugen finns ett fåtal platser kvar. På en resa som kanske inte är typiskt mig, men ändå, allt måste ju inte vara så typiskt.

Med början 28 november. 5 dagar framåt. En resa med Albatros, den som kallas Adventsresa till Wien med Wiener Sängerknaben.

Alltså, den första adventshelgen. Julstämning med marknader, schnitzelmiddagar, stadsvandring  och slottet Schönbrunn, och även en sväng till julmarknaden i Slovakiens huvudstad, Bratislava. Och höjdpunkten, julkonserten med den världsberömda gosskören Wiener Sängerknaben.

Tre gånger har jag besökt Wien. När jag åkte på Interrail sommaren 1997. När min morfar fyllde 80, våren 2010. Och sen var jag där en sväng för kanske 3-4 år sedan.

Men nu alltså. I månadsskiftet november december. Tillbaka till Österrikes huvudstad. Till schnitzlarna, tårtorna och mozartkulorna. Till arkitekturen, oavsett om det är kejsarslott eller som här, tidiga jugendmosaiker med orientalistiska inslag. Wien är en stad jag absolut gärna åker tillbaka till. Och nu ska jag det. I jobbet. Följer du med?

 

 

Kategorier:UncategorizedEtiketter:, , , ,

2 kommentarer

  1. Julmarknad i Bratislava låter väldigt mysigt! Nästan så jag blir sugen på att åka dit igen. 🙂

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: