Vyerna i Lahic


Tiden går snabbt när man har kul. Efter utflykter i och runt Baku fortsätter färden. Igår in i landet, till den lilla bergsbyn Lahic och vidare därifrån till Sheki som jag besökt många gånger förut. För Lahic var det dock första gång.

Först ett litet familjbesök dock. Se hur mormor Aina gör egen yogurt. Hur man av yogurt sen gör båda soppor och drycker, gärna med lite salt och med dill. Dill ja, riktigt hemska grejer, men det är min personliga mening.

Vidare till Shamaxi för att titta på gamla gravplatser och moske. Och sen till Lahic där kullerstensgator och hus i traditionell stil växlas med souveniraffärer med fler kylskåpsmagneter från Kina än den ursprungliga kopparproduktionen som landsbyn en gång i tiden var känd för.

De flesta affärer säljer plast numera, samt torkade blommor och örter till te. En kvinna ropar hög “zaaafroooon”, men hennes torkade ringblommor är tyvärr allt annat än saffran. Sen vad allt egentligen är, ja det är en annan fråga. Vi lämnar Lahic. Gör fotostopp. Beundrar vyerna.

Vid sju på kvällen ankom vi Sheki. Några av oss går en kvällspromenad. Andra äter middag på hotellet.

Det är första natten jag sover riktigt skönt. Av utmattelse eller för att sängen var tillräckligt hård? Jag vet inte, men nu är det morgon, jag har fått stekt ägg till frukost och om en timme börjar dagens utflykt!

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:,

3 kommentarer

  1. Spännande läsning. Ha en fortsatt trevlig resa!

  2. Håller med om dill; fruktansvärt. Samma med oregano.

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: