Då har jag köpt biljetter…


En sak är säkert. Ju mer jag reser i jobbet (resor är ju mitt jobb), ju mindre reser jag privat. När jag väl har ledigt, semester om man så vill, ja då är det oerhört skönt att vara hemma. Men, nu kommer jag förstås inte bara pendla mellan att vara hemma och ute på jobbresa denna hösten. Precis nu köpte jag nämligen biljetter till höstens första riktiga privatresa!

Det är nämligen så att en god vän av mig ska på konferens. Han ska bo på fint hotell och frågade helt enkelt om jag vill följa med. Svaret på frågan blev ja, och destinationen, där har jag varit förut, men ändå, vem vill inte tillbaka till, just det, Barcelona!

Med andra ord, den 1 november är det dags. Då åker jag till Kataloniens huvudstad, kanske Europas turisthuvudstad framför någon, Barcelona, och där ska jag spendera en hel vecka. Och i sann Johnnybajdzjan-anda, jag gillar att återvända till platser jag tycker om, men ännu mer gillar jag att utforska nytt. Därför kommer min kompis och jag kombinera en vecka i Barcelona med tre dagar i en huvudstad jag aldrig besökt tidigare, nämligen Madrid! Bomba mig gärna med Madrid-tips!

Och i ännu mera min sanna anda, jag gillar ju en rejäl stop over. Med andra ord, på vägen ner till Barcelona får jag 12 timmar dagtid en fredag i London. Tillräckligt för att kanske luncha med en kompis, gå en sväng förbi Victoria & Albert Museum och kanske botanisera i någon bokaffär? Synd att en av världens största resemässor, World Travel Market börjar några dagar senare. Annars hade jag lätt spenderat en dag där.

London_view-1443

London, från senaste gången jag spenderade några dagar där, december 2016

Och efter Barcelona och Madrid, när det är dags att åka hem till Sverige igen, ja då ser jag till att ha en 22 timmars stop over i Lissabon. Där har jag inte varit sedan 2008, och med andra ord, det kändes som att det var dags!

Lisboa_view-4183

Utsikt över Lissabon från mitt korta uppehåll där februari 2008

Nu har jag med andra ord något att se fram emot. Något att planera som inte är jobb. 7 dagar i Barcelona, 3 dagar i Madrid, och på köpet, en heldag i London och en heldag i Lissabon. Det kunde varit värre!

Kategorier:Blogg/Dagbok, Uncategorized

3 kommentarer

  1. Madrid är en favorit! Här hittar du några tips som en saluhall och Plaza Mayor: https://hallojvarlden.com/tag/madrid/

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: