Sandstränder och färjor


Vi har precis kommit över till Olderdalen. Klockan är snart 10 på morgonen och vi har redan åkt två färjor idag. Och igår en.

Roadtrip alltså. Där början är Narvik och slutet är samma stad, fast 10 dagar senare. Igår körde vi turistvägen. Väg 862 på norra sidan av Norges näst största ö, Senja.

Vi lunchade i Bøvær efter lokal rekommendation. Annars hade vi inte hittat dit, inte vetat om stället. Stranden, med korallsand, bergsmineraler med gneis, skifer, kvarts. Det är i alla fall det vad vi tror det är. Koka lunch på stormkök i sanden. Äppelkaka till efterrätt. En tysk bobilsturist tappar sin telefon. – Haben Sie ein Handy gefundet? – Nein. Han hittade den sen. I vattnet.

Vi diskar i sjövatten och fortsätter längs norra sidan av Senja. Det är molnigt, smykyligt, nordnorsk sommar. Fotograferar utsikterna. Vi delar på att köra. Många finska turister på vägarna. Finnarna kör extra fort.

Första färjan från Botnhamn och över till Kvaløya. En sväng förbi Sommarøy, men klockan är 19 och vi är inte trötta. Fortsätter till Tromsø. Två timmar parkering och vi käkar pizza på Yonas, en gammal Tromsøklassiker i restaurangvärlden. Jag gillar pizzan. Mycket. Servicen kanske inte vad man är van vid i Sverige.

Åker vidare. Mot Breivikeidet. Klockan är snart midnatt. Det är fortfarande ljust ute. Vi tältar i skogen med utsikt mot en flod. Jag somnar på en gång.

Nu är det nästa dag. Färj-frukost. Toalett. Roadtrippen fortsätter mot Birtavarre. Sen får vi se vart vi hamnar.

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: