God morgon från Grunnfarnes


Klockan är lite över 8 denna första morgon i augusti efter första natten i tält. Jag har sovit dåligt men nu tänt en brasa för att få i oss lite värme. Katarina som jag reser med ska snart få igång stormköket och Linda sover ännu. Dags att vakna.

Havregrynsgröt till frukost. Själv hade jag klarat mig på knäckebröd och makrill i tomatsås. Det är kanske här svenska vanor krockar lite med mina norska. Det ska vara gröt. Även om det också betyder disk.

Igår körde vi från Narvik till Senja. En liten vandring i en nationalpark, Ånderdalen, där de höll på att anlägga ny väg in i parken. Sen med bilen vidare till Grunnfarnes där min morfars mamma föddes år 1906.

Vi säger hej till några släktningar som tipsar om en nybyggd grillstuga där man kan elda och vi bestämmer oss för att slå upp vårt tält bredvid. På kvällen kommer flera hit och vi käkar lite torrfisk ihop, dricker ett par glas vin.

Nu är det morgon. Katarina börjar med gröten. Linda vaknar. Brasan brinner fortfarande.

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:,

1 kommentar

  1. Fint med lite vandring. Blir norge promenader för mig i helgen.

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: