Tidsresa och när vännerna ankommer


Jag testade bilen och åkte upp till sommarstugan. Tre mil utanför Narvik, och när jag var där förra året hade jag glömt nyckeln och kom inte in.

Nu hade jag två nycklar med, bara för att. Att köra bil på de svängiga vägarna till Håkvikdalen gick bra, nästan lite kul. Att låsa upp ytterdörren till sommarstugan gick också bra, och plötsligt var det som att befinna sig i en annan tid.

50-tal? 80-tal? Jag vet egentligen inte. Men jag vet att där uppe, inne i stugan, har tiden stannat, förutom för några enstaka möss som vet hur de tar sig in för att bajsa på golvet. Ja ja, det finns värre saker.

Jag fotograferar, tar med mig ett par grejer, går en promenad, sen tillbaka till stan på de svängiga och smala vägarna.

I Narvik hälsar jag på ett par vänner. Blir bjuden på lunch som är över förväntan god. Tack till Rallar’n Pub & Kro för en perfekt Biff tartar och en norskproducerad blåmögelost vid namn Kraftkar.

Igår eftermiddag kom Linda Marie och Katarina. Jag fixade renskav till middag hos morfar. Vi gick runt i stan, en snabbrunda. Visade det viktigaste.

Nu är det morgon. Idag börjar vår roadtrip till Senja och Nordkap!

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:

1 kommentar

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: