Och så seglar vi på Volga…


De senaste dagarna har varit utflykter varje dag. Från besöket vid Kizhi där en av kanske världens mest spektakulära kyrkor står, till byn Goritsy där vi besöker ett privat hem och en fritidsgård för barn.

Längs vägen passerar vi slussar och det är intressant att med vilken precision allting händer. I slussarna räknas varje centimeter. Ja kanske även millimeter.

Jag har haft min föreläsning om det ryska alfabetet. Inkluderade även lite språkhistoria. Små kuriositeter som kan vara kul att veta. Till exempel att ordet samovar betyder självkokare och hundraden samojed är någon som åker själv. Om man direktöversätter ordet alltså.

Min kollega, vi är nämligen två reseledare på den här färden eftersom gruppen är så stor, föreläser om rysk historia. Då behöver inte jag ta den biten, vilket skapar lite extrautrymme till annat.

Annars är det oerhört trevligt att bara vara på båt. Se världen där utanför segla förbi. Timmer som väntar på att skeppas till en annan hamn. Kanske kommer det till Sverige?

Snart ankommer vi Jaroslavl. En historisk stad, från Rysslands första början. Stadsrundtur och sen lite egentid. För shopping. Eller en kall öl. Väderprognosen säger 30 grader.

Kategorier:Blogg/Dagbok, RysslandEtiketter:,

2 kommentarer

  1. Vilken resebyrå ordnar den turen? Låter liite lockande..nångång kanske :-).

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: