Fritid, ny grupp och stora problem


Min första grupp har lämnat. De åkte i söndags på morgonen och jag spenderar stort sett hela söndagen på en loppmarknad. Fyra timmar går jag runt på Udelnaya-marknaden och fyndar allt från byxor till en plåtburk som en gång innehållit två kilo kaviar. Sexsiffrigt belopp ungefär. Burken blir min för 14 kronor.

På kvällen kommer nästa grupp. Nu ska jag göra samma resa igen. Bara åt andra hållet. Fast om min första resa gått smärtfritt verkar det bli annorlunda nu. Halva gruppens bagage försvinner. Eller ja, kommer i all fall inte fram till Sankt Petersburg.

Nästa dag blir därför lite annorlunda. Stämningen är annorlunda och det gäller att frustrationerna inte får växa för mycket. Fast det är kanske lätt för mig att säga. Det är inte jag som har laddare och mediciner i det incheckade bagaget.

Dagarna i Sankt Petersburg får oavsett fortlöpa. Stadsrundtur. Besök i kyrkor och museum, små promenader och fotostopp. Jag hade kunnat stanna en månad här. Lätt. Rysslands fönster mot väst blir helt enkelt inte tråkigt.

Under en ledig förmiddag fixar jag en överraskning till gruppen. Jag ser även till att själv besöka Blodskyrkan som jag annars bara sett utifrån. Min biljett dubbelcheckas dock eftersom en kvinna påstår att jag snikit in mig på hennes biljett. Det hade jag självklart inte. Sen får hon påstå vad hon vill. Om hon kom in sen vet jag inte.

Själv går jag i alla fall runt med egen biljett, och ja, jag imponeras!

Kyrka komplementeras med museum för sovjetiska spelautomater. Jag är rätt så hopplös på spel. Förutom när jag får skjuta!

Efter besök i Eremitaget lämnar vi Sankt Petersburg. Inget bagage. Kaptenens cocktail på soldäck. Det är 27 grader varmt…

Ryska nyheter visar upp kaoset på Sheremetevo. Flygplatsen där bagaget försvunnit. De saknar tydligen personal. 250 enligt uppgift. Bagageproblemet lär nog inte lösas med det första.

Nästa dag. Besök i lilla turistlandsbyn Mandrogi. Kollar de traditionella husen. Äter grillad fisk. Köper chaga-te för en billig peng. Har aldrig testat det förut.

Snart fortsätter båtresan. Mot Onegasjön. Men först blir det säkerhetsövning. Och i eftermiddag ska jag hålla lektion i det ryska alfabetet.

Kategorier:Blogg/Dagbok, RysslandEtiketter:,

1 kommentar

  1. Hehe, ser själv på en av bilderna, svaret på min fråga på Instagram. 🙂

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: