Ny septemberresa med mig

Då var det klart. Efter några samtal har jag fått ännu en resa på årets program. Natur och historia. Stadsliv, mat och vin. Beskrivningen kan nog passa in på rätt så många resor. Men om jag även säger världens näst största statliga administrativa byggnad?  Några förslag?

Romania Bukarest-2

Draculas slott borde dock avgöra saken!? Det är alltså klart. Den 16 september åker jag som reseledare på rundresa till Rumänien och Bulgarien med Albatros.

Resan som börjar i Sofia gör en avstickare till det kända Rila-klostret. Det finns med på UNESCOs världsarvslista. Vi besöker dessutom Europas kulturhuvudstad 2019, Plovdiv.

Sen blir det natur när vi åker över Shipka-passet, besöker landsbyar, kör genom rosfält och sen kommer fram till Bukarest. Från Rumäniens huvudstad bär det sen norrut, mot Karpaterna, besök i större och mindre städer som Biertan, Sighisoara och Brasov, och självklart även vampyr- eller Draculaslottet Bran.

Det jag tänkte skulle bli två veckor hemma i september blir istället en rundresa i Bulgarien och Rumänien. Och hur var det nu? Hemma bra, borta bäst?

 

Taggad med: