I augusti…

Augusti ska jag ha ledigt. Det har jag länge sagt till mig själv, och så kommer det bli. Ledig från mitt jobb som färdledare, men inte därmed sagt att jag inte kommer resa. Å ena sidan är det självklart skönt att vara hemma i Stockholmsförorten, sitta i solen på balkongen och annars hinna med saker som jag inte gör när jag är på resande fot. Å andra sidan är det ju en anledning till att jag blev reseledare. Att gillar att resa.

I slutet på juli, början på augusti blir det troligtvis norra Norge som gäller. Jag har släkt där uppe som jag borde hälsa på. Nu, till skillnad från tidigare, har jag dessutom körkort. Så vad innebär det? Flyga till Kiruna och hyra bil en vecka? Tåget till Narvik och låna bil där? Åka ensam eller tillsammans med vänner? Att bila runt i Nordnorge själv är kanske inte så skoj. Eller så är det just det det är? Jag funderar. Det enda jag vet är att den 10 augusti måste jag vara hemma igen. I Stockholm. Då är jag bjuden på stor fest.

Efter 10 augusti då? Jag har pratat med en kompis. Han vill resa bort en vecka. Vila. Se. Uppleva…

Jag trodde först det skulle vara dyrt att resa då. Sen kollade jag biljetter. Visst, kanske dyrare än i lågsäsong. Men inte så fruktansvärt. Malaga, Barcelona, Bilbao, Athen, Odessa. Tur retur för under 2000 kronor. Det är väl ändå helt okej. Vad vad är jag sugen på?

Egentligen spelar det ingen större roll, jag är inte den som sitter och jämför städer härifrån till evigheten. Alla ställen har sina plus och minus. Det lutar åt Malaga. Bara att i Athen är boenden mycket billigare. Malaga är faktiskt fruktansvärt dyrt!

Sen funderade vi lite på bilsemester. Typ campingbil i norra Tyskland. Det lät som en bra idé när man satt och tog en öl på krogen. Fast i efterhand känns det inte som semester. Inte om vila, värme och avkoppling är det man är ute efter. Vi får se. Som tur är är det länge till augusti.

Taggad med: