Fiasko Berlin


Det är inte alltid det går som man planerat. I alla fall inte i Tyskland. Fast om frågan blir om det då är mig eller Tyskland som det är fel på, så kan jag åtminstonde konstatera följande: Jag måste bli bättre på att planera. I Tyskland!

Onsdag och Torsdag på resemässa. ITB – världens största. I Berlin alltså. Fredag ledig. För sightseeing, shopping, för en kaffe på en uteservering. Jag tänker köpa ett par nya skjortor eftersom jag blivit för… åt oss säga bred över axlarna för mina gamla. Jag tänker ett par nya vinterskor, samt att strosa runt på bokaffärer samt kanske lite udda loppis.

Sen får jag veta. Genom en slump torsdag eftermiddag. Imorgon är röd dag! Det är Frauentag. Kvinnodagen. Och för första gång har politikerna i just Berlin bestämt att kvinnodagen ska vara röd dag, helgdag, ledig dag. För första gång alltså. I år.

Jag känner att jag får lite haksläpp. Tänker tillbaka 10 år, när jag och min kompis Emil åkte på en liten weekendresa två dagar till Munchen. Inte tänkte väl vi på att den ena dagen var söndag och den andra första maj. Det borde vi ha tänkt. Och inte hade jag i min vildaste fantasi föreställt mig att varje lilla affär, förutom kioskarna vid stationen på Alexanderplatz skulle ha stängt.

Nåja. En promenad blev det ändå… Till exempel Under den Linden. Rätt så tomt under lindarna denna lediga dag i mars.

Jag går vidare. Det blåser. Är riktigt kallt. Så kallt som det bara blir en dag i mars när knappast en människa är ute på gatorna och vinden kanaliseras mellan grå betong.

Jag letar efter gammal väggkonst från DDR. Något mål måste man ju ha när den kommersiella kapitalismen stängs ner över tagen. Väggkonst är i alla fall öppen.

Vidare hittar jag både Lenin och Marx. En fredsduva och något som jag inte vet om är ett museum eller en affär. Kanske både och. Där finns gamla östleksaker, men stället har stängt och jag kan följaktigen inte gå in.

En grupp på kanske 10 polska kvinnor ropar slagord vid en staty. Annars ser jag inte mycket till kvinnodagen. Vid en cafe får alla kvinnliga gäster en tulpan i present när de beställer något.

Det börjar regna. Jag har mitt paraply. Fast det blåser också. Och mina skor, jag skulle ju köpa nya. Idag. Just för att gå i när vädret är som nu.

Jag hittar tillbaka till tunnelbanan. När jag är nästan framme hos min kompis där jag bor har det dock slutat regna. Solen tittar fram, men jag är redan blöt och om några timmar ska jag återvända till Stockholm oavsett.

Så kan det gå. Lite fiasko Berlin helt enkelt. Jag får göra bättre research nästa gång!

Kategorier:Berlin, Blogg/Dagbok, TysklandEtiketter:,

7 kommentarer

  1. Vilken otur! När vi var i Spanien (två månader) glömde jag typ varje dag att det finns något som heter siesta. Men jag kan ju knappast beskylla någon annan för mitt urusla minne, haha. Detta var ju betydligt svårare att förutse!!! Nu har du anledning att komma tillbaka!

  2. Det där hände oss på Island. Nån skum helgdag typ 1:a augusti då allt var stängt.

  3. Shopping var

  4. Känner igen mig där. Åkte första gången till Berlin med Maxime en Kr himmelfärd då hon var 14 och skupoibg bar i fokus. Tvästängt både torsdag och söndag och fredagen hade jag köpt en heldagsutflykt utanför stan. Lördag stängde allt tidigt. Blev lite shopping med åkte bla till Bahnhof Zoo på torsdagen och hade jättekul. Men detta med stängt rödadagar borde på något sätt ligga i både din och min ryggrad.men glömmer ju så snabbt.

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d