Schöneberg och ITB


Tiden går snabbt när man har kul. Eller när man sover….

Nu är jag i alla fall i Berlin. Kom hit igår. Bor hos en kompis i Schöneberg. Det regnade men jag tog ändå en promenad. Sen försvann molnen. Solen kom tillbaka Staden är så stor. Hinner bara se fasader…

Jag går och tittar upp. Ornamenter och årtal. Jag gillar mars. Innan löven springer ut. När man faktiskt ser staden. Grönt är det inte. Men vissa träd blommar.

Jag svänger förbi ett apotek. En asiatisk mataffär. En billighetsaffär och köper två pennor. Ett antikvariat.

Jag borde gå till frisören men gör det inte. Trots att håret har växt på tok för långt. Jag har aldrig riktigt gillat klippa mig. På samma sätt som jag inte gillar massage, trots att musklerna känns lite stela.

Det finns vackra dörrar i Berlin. Jag gillar detaljer.

På kvällen hälsar jag på vänner. Äter middag med dem. Rysk mat. Kyckling stekt i majonäs. Krimsekt.

Efter en underbar natts sömn är det dags. Anledningen till varför jag är här. I Berlin. ITB.

För första gång träffar jag Gianluca. Vi följer varandra i sociala medier. Vi har samma sorts preferenser när det gäller resor. Österut.

Jag pratar med ryssar och turkmener. Folk från Haiti och Pakistan. Danmark. Märkliga, avvisande, vänskapliga, säljande. Jag känner mig aldrig tillräckligt förberett när jag är i Berlin. På ITB. Men det är säkert bara känslan.

Möter en fotograf från Slovenien, en reseproducent från Sverige. Två faktiskt. ITB är mingelmässan. Sällan ser jag så mycket alkohol som nu. Jag förstår inte hur folk klarar…

Ecuador dansar folkdans. Kenya har sina masajer. Folkdräkter är det stora. Eller kostym. Så är det alltid på ITB. Kanske jag borde haft på mig folkdräkt?

Shaboz gör reklam för norra Tadzjikistan. Han var min lokalguide för några år sedan. Jag visste inte att han skulle vara här. Men så är det. I Berlin, på ITB, det är här man möts. Ministrar och lokalguider. Färdledare och inköpare. Bloggare.

Det börjar bli kväll. Jag går hem. Hem till min kompis. Jag vet om en fest ikväll. Men jag orkar inte mer vin. Eller mingel. Imorgon är trots allt en ny dag på världens största resemässa.

Kategorier:Berlin, Blogg/Dagbok, TysklandEtiketter:, ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: