Inga dollar i Abbottabad


En lärdom jag kan ta med från Pakistan är att 10 dollar-sedlar inte kan växlas. Bankarna vill helt enkelt inte ha dem, om du inte säljer dem för en löjligt låg summa. Det gör jag inte.

En annan lärdom är att efter att min bank SEB bytte ut sina visakort mot master har jag inte lyckats använda det i Pakistan. Bankomaterna, de flesta i alla fall, tar helt enkelt inte Mastercard.

Hur får jag så pengar? Jo, lång story som jag kommer skriva om, fast inte just nu. Nu är jag nämligen på utflykt.

För två dagar sedan satt jag på bussen till Peshawar. Förstaintrycket ligger på minussidan. När slutkalkylen räknas ligger staden definitivt på pluss. Trots att jag blev magsjuk och tänkte kalla mitt blogginlägg för “tio gånger toa”. Jag tror dock att fyrtio ligger närmare sanningen. Nu äter jag bananer, dricker vätskeersättning och tar paracetamol mot huvudvärk. Och det är nu jag ska på utflykt. Upp i bergen.

För första gång på denna Pakistanresa regnar det. Det daggar på fönstren till bilen. Idag börjar nämligen den lokalt arrangerade gruppresa till Hunzadalen som jag anmälde mig till. Mig och min vän. Det är dock en liten grupp. Det är vi, samt en pakistansk-amerikan som är här för att hälsa på familj.

Det kommer bli spännande dagar. Vi får se vad mer jag kommer lära mig.

Kategorier:Blogg/Dagbok, PakistanEtiketter:, ,

2 kommentarer

  1. Bank Norwegian är fortfarande Visa..Ingen uttagsavgift, ingen årsavgift, däremot valutapåslag på 1.75%. Tror det är populärt kort bland Globetrotters..

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: