Fyra dagar utan dusch…


…rubriken säger kanske nog? Blogginlägget behöver inte vara längre än så. Jag befinner mig i en del av världen som inte är som andra delar. Eller?

Nja, nu var det inte meningen att varken jämföra eländen eller att klaga. Klaga gör jag nämligen inte. Inte med de upplevelser jag fått. Som att nå nya höjder, bokstavligen, 4700 meter över havet. Som att åka från utsikt till utsikt. Beundra smaragder och rubiner. Äta jakkött för första gång. Eller vad sägs om att möta snöleoparden?

Att jag inte hunnit uppdatera bloggen så mycket beror dock varken på snöleoparder eller smaragder. Utan snarare på samma anledning som det där med duschen.

När man befinner sig i Hunza i norra Pakistan, det är minus 8 grader ute, man bor på hotell utan värmeelement och badrummet saknar fönster, ja då vill man inte duscha. Det vill säga, det fanns ett hål till fönster men inte själva fönstret.

Att blogga blir då också svårt. Det blir liksom lite för kallt om fingrarna helt enkelt. Man ligger med långkalsonger, byxor, långärmat och stickad tröja. Två täcken på det. Mössa och halsduk. Och ännu är det kallt. Det sista man vill göra då är att blogga.

Nu har jag lämnat Hunza. Befinner mig i Gilgit. Fortfarande ingen värme i rummen, men det är i alla fall inte minusgrader. Imorgon är det fredag. Varmvattnet är av nu men kommer på imorgon bitti. Nu kan jag blogga. Imorgon ska jag duscha!

Kategorier:Blogg/Dagbok, PakistanEtiketter:, ,

6 kommentarer

  1. Wow, vilka foton! 🙂

  2. Du är på riktiga äventyr du! Spännande! (När vi rest med husbil i Europa vintertid och när alla campingar är stängda har det inte heller blivit mycket av det där med att duscha, så just den delen har vi en hel del erfarenhet av, men kanske inte det andra! ;))

  3. Haha huff! Og jeg som trodde det var kaldt da jeg var der i slutten av oktober.. Minusgrader på natten da og vel og merke. Bra det ikke var varmeelement på rommet da. Leste senest her om dagen om et par som ble kvalt i søvne av gassovnen på rommet i Karimabad… Men behagelig er det ikke uansett når det nærmest er frost innendørs. :/ God tur sørover igjen! 🙂

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: