Fyra dagar utan dusch…

…rubriken säger kanske nog? Blogginlägget behöver inte vara längre än så. Jag befinner mig i en del av världen som inte är som andra delar. Eller?

Nja, nu var det inte meningen att varken jämföra eländen eller att klaga. Klaga gör jag nämligen inte. Inte med de upplevelser jag fått. Som att nå nya höjder, bokstavligen, 4700 meter över havet. Som att åka från utsikt till utsikt. Beundra smaragder och rubiner. Äta jakkött för första gång. Eller vad sägs om att möta snöleoparden?

Att jag inte hunnit uppdatera bloggen så mycket beror dock varken på snöleoparder eller smaragder. Utan snarare på samma anledning som det där med duschen.

När man befinner sig i Hunza i norra Pakistan, det är minus 8 grader ute, man bor på hotell utan värmeelement och badrummet saknar fönster, ja då vill man inte duscha. Det vill säga, det fanns ett hål till fönster men inte själva fönstret.

Att blogga blir då också svårt. Det blir liksom lite för kallt om fingrarna helt enkelt. Man ligger med långkalsonger, byxor, långärmat och stickad tröja. Två täcken på det. Mössa och halsduk. Och ännu är det kallt. Det sista man vill göra då är att blogga.

Nu har jag lämnat Hunza. Befinner mig i Gilgit. Fortfarande ingen värme i rummen, men det är i alla fall inte minusgrader. Imorgon är det fredag. Varmvattnet är av nu men kommer på imorgon bitti. Nu kan jag blogga. Imorgon ska jag duscha!

Taggad med: