Sista dag i Sri Lanka


Jag sitter vid receptionen. Klockan är 12 och gästerna checkar ut. Bagagen ställs i bagagerummet. Räkningar betalas. En ginger beer för mig. Det var allt.

Vi har fyra timmar nu. Vid poolen. Stranden. Lunch på fisk- och skaldjursrestaurang. Utan öl. Idag är nämligen pooja. Buddhistisk högtid vid fullmåne. Tid för att meditera.

Själv ska jag snart lägga mig en timme vid poolen. Men först se tillbaka på de två veckor som jag nu varit här… Två veckor som började med krabba i Colombo innan första gruppen kom.

Sen kom gruppen och vi åkte till Kandy och därifrån med tåg till Nuwara Eliya. Kanske en av världens vackraste tågresor!

Vi vandrar vid Horton Plains. Åker på elefantsafari i Udawalawe.

Standavandring i kolonialstaden Galle. Sol och bad i Beruwala.

Första gruppen åker hem medan jag stannar två nätter på kolonialhotell i Mount Lavinia. Har stranden nästan för mig själv…

Efteråt kommer andra gruppen och vi gör samma resa igen. Tempel i Kandy, tåg, vandring vid Horton Plains och elefantsafari. Nu ser jag även vildsvin.

Imorse promenerade jag i Beruwala. Människor erbjuder transport med rickshaw, köpa edelstenar. Det blir lite tjatigt. Marknaden är trevligare. En kokosnöt för två kronor.

Jag borstar tänder. Tappar en fyllning. Andra på en månad. Får ringa tandläkaren imorgon. Då har jag kommit hem. Hejdå Sri Lanka. Till next time!

Kategorier:Blogg/Dagbok, Sri LankaEtiketter:, ,

3 kommentarer

  1. Det har varit kul och intressant att följa din resa, inte minst eftersom vi snart ska till Sri Lanka. Kanske återkommer med några frågor 😉

  2. Lät mindre kul med tanden men annars verkar det magiskt!

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: