När elefanter attackerar

Jag sitter i sista bilen och ser det hände. Elefanterna framför mig är plötsligt oroliga. De trampar i marken. Låter på ett sätt som jag inte riktigt känner igen. Sen börjar de. Full gallopp framåt!

Först fattar jag inte riktigt vad som händer. Framför mig är nämligen inte bara elefanter utan även tre andra safaribilar. Öppna jeepar. Och i dem sitter mina resenärer!

Det måste ha tagit bara sekunder, men sådana sekunder känns mycket längre. De rasande elefanterna springer mot bilarna. Sen säger vår sjåför -Dog, dog!

Nu ser jag den. Det visar sig att en hund har förvillat sig in i safariparken. Elefanterna i Udawalawe, som parken heter, gillar inte hundrar. Faktiskt till den grad att de attackerar!

Jag blir lugn. Efter några sekunder vet jag ju att våra resenärer är trygga i sina bilar. Jag såg ju faktiskt inte hunden först. Jag tar några bilder av seansen. Och det stämmer, elefanterna är inte ett dugg intresserad av jeeparna. De jagar hunden som springer för fullt. Sen försvinner hunden, den gömmer sig nog i buskarna bredvid vägen. Utom synhåll. Elefanterna blir lugna igen. Så även vi. Vår safari fortsätter och vi ser många djur. Även elefanter. Dock ingen som attackerar.

Märkt med: