Saker som kan hända under en dag


Klockan 09:00 är det dags att bege sig iväg. Dagens utflykt börjar. Stadspromenaden får göra lite om på grund av vädret. Det regnar rejält i Montenegros huvudstad. Därför tar vi buss till stadens katedral. Fast vem kunde veta att vi skulle fasta i trafiken på grund av ett maraton?

När vi väl ankommer kyrkan är det gudstjänst. Det visste jag i och för sig innan. Utan gudstjäst blir det självklart enklare att se själva bygget. Med gudstjäst får man se hur religionen är en del av folks vardag. Man får en stämning. Kören sjunger. Folk korsar sig.

Vi fortsätter sen får stadspromenad. Det slutar regna. Börjar igen. Slutar. Vi kan inte ta bussen överallt heller. Resenärerna har dock regnkläder. Inga ursäkter.

Vi möter upp bussen igen. Till Virpazar. En liten pittoresk landsby vid Skadarsjön. Här ska vi äta lunch. Kanske en båtutflykt? Nej, det blåser för mycket.

Vi får i alla fall fisksoppa till förrätt och stekt öring till huvudrätt. Knaprig utanpå, mjuk och saftig inuti. Även katten vill ha…

Sen promenerar vi lite runt i Virpazar. Det går snabbt. Orten är inte stor. Många rum att hyra. Båtutflykter att göra för den som kommer en varmare tid på året. Fast det är rätt så mysigt ändå.

Vi avslutar dagen med en vinprovning. Hemtrevligt, tre viner från en småskalig producent. Elen går och vi sitter delvis i mörker. Fast vad gör väl det egentligen?

När vi är färdiga är det redan mörkt. Ja det är ju dessutom vintertid nu. Vi åker tillbaka till hotellet. Ledig tid. Själv planerar jag morgondagen medan jag äter popcorn på mitt rum.

Kategorier:Blogg/Dagbok, MontenegroEtiketter:, ,

1 kommentar

  1. Låter som en dag med fix och trix som man kommer ihåg!

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d