Nu börjar en sommar i Kirgizistan


Jag sitter på flygbussen på väg till Arlanda. Resväskan känns tyngre än vanligt. Det är märkligt det där, ju kortare resa ju tyngre väska. Varför är det så? Någon som vet?

Sent ikväll möter jag min grupp på Istanbuls flygplats. Imorgon bitti ankommer vi Bishkek. Staden är huvudstad i Kirgizistan, det lilla bergslandet med snötäckta toppar på över 7000 meter och en av världens största insjöar, Issyk Kul – den varma sjön.

11 dagar vi vara borta, jag och mina 19 norska resenärer. Vandringar, sol och bad, traditionell mat, övernattning i jurtor – de traditionella filttält som kirgizerna engång levde i och som numera mer funkar som portabla sommarstugor.

Jag gjorde samma resa förra året. En lite mindre grupp då men det ska nog gå bra det här också. Jag har försökt förbereda mig som alltid. Läsa förra årets anteckningar. Om tid, klockslag, om frukostar, om öl som inte är kall, om fel i dagsprogrammet.

Bilder. Jag har kollat igenom alla mina foton. Här kommer några. Imorgon ankommer vi Bishkek. Då ska jag börja ta nya…

Kategorier:Blogg/Dagbok, KirgizistanEtiketter:,

6 kommentarer

  1. Spännande resa du tar med dina resenärer på! Hälsningar från Tjeckien!

  2. Spännande! Jag har länge haft tankar på att besöka Bisjkek och sen ta tåget till Moskva. Går du via en agentur när du guidar?

    Vad det gäller bagage så reser jag förvånansvärt lätt nu mer. Men när jag varit i USA eller Asien är det inte alls ovanligt att jag checkar in nästan 100 kg i fyra väskor.

  3. “En sommar i Kirgizistan”. Låter som en dröm! 🙂
    Min väska är alltid lika tung. Oavsett om det är weekend i Riga eller tre veckor i Afrika. Också lite konstigt.

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d