Fler körlektioner, dragshow och ett besök på kolonilott


Måndag 2 juli: Veckan börjar med körlektion. Olika övning. Det går bra tycker jag. Nästan så att det är kul att köra. Nästan.

Sen levererar jag en översättningsuppgift, sådana som det blir pengar av till mitt företag. Efteråt åker jag till stan och lånar några böcker på biblioteket om Kirgizistan. Jag åker ju dit nästa vecka.

Solnedgången är vacker från min balkong.

Tisdag 3 juli: Även idag körlektion. Fiskfärsburgare till lunch. Jag har en hemmadag. Här finns tillräckligt att göra. Både sådant som ger pengar i kassan och sådant som måste göras ändå.

Riskettan på kvällen. Sådär, nu är den gjort.

Duschar mina växter. Har hittat någon ohyra.

Onsdag 4 juli: Kör gamla vägen till Södertälje. Kör runt i olika bostadskvarter. Jag är tydligen rätt duktig på att balansera bilen. Typ när man kommer uppför en backe, det är dålig sikt och man måste smyga sig fram i ettan och även stanna helt, känna hur bilen nästan vaggar smått, en centimeter fram, en centimeter tillbaka. Balansera på kopplingen. Jag är duktig på det.

Sen åker jag motorvägen tillbaka. Första gång på motorväg. Jag föredrar dock småvägarna.

På eftermiddagen får jag för mig att jag ska baka. Det blir pizza till middag, samt ett gäng kanelbullar. Jag glömmer dock pensla dem så de ser kanske inte så fina ut. Men goda blir de. Det var år sedan jag bakade kanelbullar. Eller sedan jag bakade.

09788e07-1220-417d-92b4-a47279f21795

Torsdag 5 juli: Idag, motorvägen till Södertälje. Köbildning. Ligger där i ettan och kör fram på kopplingen. Det är mycket koppling när man kör tydligen.

Det är svårt att veta vart jag ska ligga i rondellerna. När man kommer till en korsning och måste titta väster och höger ska jag lotsas att jag tittar på en pingismatch. Så säger körläraren. Annars tittar jag för länge åt vänster. Då har jag inte koll på vart jag kör.

Fredag 6 juli. Inga körlektioner idag. Kan ju inte köra varje dag dag heller.

Åker in till stan. Lämnar in mitt pass. Jag har ju två pass. Två norska pass. Jag lämnar in det ena för att få ryskt visum. Det andra åker jag till Kirgizistan med. Så är det ryska visumet klart när jag kommer hem.

Jag försöker även planera några resor. Jag kommer ju vara bortrest en del till hösten. Och vem vet, kanske det blir ännu en jobbresa. Det kan jag dock inte säga något om ännu. Jag vet inte förrän nästa vecka.

Min kompis Linus träffar jag på kvällen. Han bjuder mig till sin kolonilott. Vi grillar, pratar. Det är länge sedan vi sågs. Äter egenodlad lök och sallad. Bönor. Mycket gott. Dricker hans flädersaft och mitt flädervin.

Lördag 7 juli: Översättningar, översättningar, översättningar. Jag inser att jag inte kommer bli klar med allt innan jag åker till Kirgizistan. Men men. Det är inte så att jag har någon deadline direkt.

På eftermiddagen och kvällen är jag ute och fotograferar ett event. En dragshowgrupp, WAD girls har sin 15-årsshow. De frågade mig om jag kunde vara deras fotograf. Visst!

Söndag 8 juli: Tur att jag bara drack två drinkar igår. Mår toppen idag. Det vill säga, så toppen man kan bli när man har tvättid.

Jobbar några timmar, hälsar sen på vänner.

Fyndar lite i en mataffär. Det blir ramen-soppa med räkor till sen lunch. Korv till middag. Tidig kväll. God natt!

Kategorier:SammanfattningarEtiketter:,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: