Körlektioner, läsarlunch och fel utställning


Måndag 25 juni: Veckan börjar med en körlektion. Det är fem år sedan jag satt bakom rattet på en bil. Jag hade en tanke på att ta körkort. Det blev aldrig av. Rann ut i sanden. Nu ska det bli av. Har pröjsat 15000 kronor på lektioner. Något måste jag väl lära mig.

Första lektion går bra. Det vill säga, jag får i alla fall i gång bilen. Kör runt lite i området här jag bor. Tiden går snabbt när man kör.

Tisdag 26 juni: Upp tidigt. Körlektion redan 08:00. Har annars en maratondag framför mig. En läsare, Christian, har bjudit mig på lunch. Vi sitter och pratar. Han ställer frågor om Centralasien. Om Pamir. Vi pratar. Jag äter en biff tartar. Ingen dålig lunch det inte.

img_6258

Efteråt fikar jag med min kompis Martin. Jag möter min vän Ruslan. Vi tillsammans med några andra ska på utställning. Jag har missuppfattat totalt visar det seg. Jag tror jag ska titta på Lars Wallins klänningar. Men var är kreationerna? Jag inser mitt misstag. Jag ska inte titta på Lars Wallin, jag ska titta på Lars Lerin. Hans akvareller på Liljevalchs.

Senare på eftermiddagen arrangerar tidningen QX en smygläsning, ett mingel, på Hotel Skeppsholmen. Jag går med Ruslan dit, minglar lite, dricker rosé i trädgården. Solen skiner och jag tar med en tidning hem. Vilken maratondag!

Onsdag 27 juni: Kaffe och wienerbröd till frukost. Jag har haft en inneboende några veckor. Hon lämnar idag. Körlektion klockan 08:00. Start i medlut och motlut.

Översätter. Har tillräckligt med jobb. Det är bara att börja. Kryssa av på listan allt eftersom jag blir färdig. När A är klart får jag börja på B.

Torsdag 28 juni: Kaffe och wienerbröd, även idag. Lektion klockan 08:00. Jag börjar bli svettig. Det är svårt att växla neråt. Eller nej, det är inte svårt att växla. Det är svårt att växla snyggt. Jag har kopplingen i för länge.

Har knappast pratat med min pojkvän den här veckan. Distansförhållande. Distansgräl.

Fredag 29 juni: Ingen lektion klockan åtta. Kan sova lite till. Sitter på balkongen. Läser böcker. Har jobb att göra. Har fått flera uppdrag. Det går bra.

Middag hos mina vänner Jari och Arni på kvällen. Men först övningskör Jari och jag. Först på en parkeringsplats. Jag övar mig på att parkera, backa. Sen kör vi i ett industriområde. Det är lite trafik där. Efteråt dricker vi vin och äter grillat. Jag är hemma klockan 03:00 när det börjar ljusna.

Lördag 30 juni: Känner mig hyfsat reducerat. Straffet för bag in box. Dock har jag städdag. Har vatten och bikarbonat på badrumsgolvet. Skurar bort fläckar som blivit efter störa blomkrukor som stått på linoleumen. Bikarbonat är underskattat!

Jag klipper ner några växter som blivit fula. Planterar sticklingar som fått rötter. Slänger ett par döda växter. Det ska bort, bort, bort. Jag är svettig. Det känns som de sista dropparna av gårdagens rosé kommer fram från min panna. Dammsuger…

På kvällen kommer min vän Martin. Vi sitter på balkongen. Jag har kokt renköttsoppa med havregryn. Solen går ner. Vi pratar till över midnatt.

Söndag 1 juli: Jag mår bättre idag. Inte bakis i alla fall. Har sovit rejält. Det blir ostmackor till frukost, det som blev kvar av soppan till lunch.

Sen fortsätter jag städa. Ska ha folk hos mig en månad. Särskild bra när jag själv kommer åka bort. Så har jag någon som vattnar blommorna.

Bäddar och gör snyggt. Sitter på balkongen och bläddrar genom gamla tidningar. Innan jag slänger dem…

Så var den veckan slut. Det är första juli. Imorgon har jag ny körlektion.

Kategorier:SammanfattningarEtiketter:

2 kommentarer

  1. Gillar verkligen dina veckoinlägg. Önskar jag kunde leva på kaffe å wienerbröd till frukost. Men går upp i vikt bara jag tittar på ett :)).

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d