Fakturor, jobbmöten och midsommar


Måndag 18 juni: Som egenföretagare får jag ibland skicka fakturor. Tur är väl det. Annars inga pengar. Idag blir en fakturaskickardag.

Jag kokar ris och äter kvarlevor från innan helgen till både lunch och middag. Kyckling i curry, och sen chili con carne.

Tisdag 19 juni: Lunchmöte i stan. Inte varje dag jag äter lunch ute, men ibland händer det. Ett reseföretag som vill ha sin hemsida översatt till norska. Vi pratar också om guide- och färdledarjobbet, samt resor generellt.

Hämtar ut ett paket. Förra veckan vann jag en auktion på Tradera. Ett par samiska näbbskor samt en pälsmössa. Bra till vintern! Nöjd med köpet.

Onsdag 20 juni: Jag intervjuas av en tidning. En 40 minuters telefonintervju på förmiddagen. Ett trevligt samtal om resor. Om smultronställen, drivkrafter och varför… Varför reser jag som jag gör? Journalisten är trevlig och ställer frågor som gör att jag får tänka till lite. Jag gillar att tänka till. Kommer hojta till när intervjun publiceras.

Det regnar ute. Näsan är kanske inte lika täppt som förr. Om det beror på att det nu är mindre pollen i luften eller att antibiotikan som jag fick mot min hosta förra veckan funkar, det vill jag ha osagt. Jag hostar i alla fall mindre. Och är inte lika täppt.

Saltad torsk med vitsås, morötter, bacon och potatis till middag. Lite norsk traditionsmat där. Bara synd att saltad torsk ska vara så svårt att få tag på i Sverige.

Torsdag 21 juni: Tvättid på morgonen. Lämnar sen en offert för ett mindre översättningsuppdrag. Möjligtvis en ny återkommande kund. Resultatet av tisdagens lunchmöte.

Sen är det pappersarbete. Skriver några timmar. Läser några timmar. Filéar en lax. Några bitar fryser jag in. Andra bitar gravar jag.

På kvällen kommer två vänner på besök. Vi äter löksoppa och polska potatis- och svampdumplings på min balkong. Se illustrationsbild…

Fredag 22 juni: Midsommar. Jag tar med mig en burk gäddrom till Carin och Peter, två vänner som varje år brukar organisera festligheter. Varje år brukar jag vara tvungen att tacka nej, men inte i år. Kaviaren, det vill säga gäddrommen, köpte jag i Astrakhan.

Vi äter gott, dricker gott, sjunger sånger. Inga danser dock. I trädgården växer rabarbern. De fick den av mig när jag flyttade. Min barndoms rabarber.

På kvällen får jag lägga mig en timme. Jag brukar inte lägga mig när jag är på besök. Nu behövs det. Kanske sov jag dåligt i natt? Efter en timme är jag tillbaka. Vi avslutar kvällen med grillning. Sen åker jag hem.

Lördag 23 juni: Det är riktigt härligt att vakna midsommardagen utan att vara bakis. Inte alls faktiskt. Jag drack ju varannan vatten. Och slutade med spriten i tid.

Jag smakar på den gravade laxen. Precis som den ska vara. Går en sväng till Hallunda och handlar.

Fick det där översättningsuppdraget. Jag börjar översätta.

Annars en lugn hemmadag. Gör sushi på kvällen. Poppar popcorn.

Söndag 24 juni: Molnigt ute. Perfekt hemmadag. Det vill säga att jag går genom min att göra-lista. Punkt för punkt. Mail som ska skrivas, foton som ska organiseras. Dock känner jag mig rätt lat.

Till lunch blir det laxsoppa. Jag kokade självklart buljong på laxbenen. Till middag fiskfärsbiffar med stuvade makaroner. Det var den veckan…

Kategorier:SammanfattningarEtiketter:

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: