Min sommarlista 2018 – mina planer för sommaren


Resa bort eller stanna hemma? Oavsett vad jag väljer att göra, är jag säker på att det kommer bli en riktigt fin sommar. Jag hänger mig på resebloggstrenden från Livet från den ljusa sidanResfredag och Freedom Travel, och svarar på några frågor om hur just jag kommer spendera sommaren.

1. PÅ VILKA PLATSER SPENDERAR DU DIN SOMMAR?

Hela juni har jag stort sett spenderat hemma förutom en liten helg på Hjalmargården camping i mina vänners husbil.

Den 10 juli däremot åker iväg till Kirgizistan för att vara färdledare på Albatros norska sommarresa dit. Sen ska jag även hinna med en sväng till norra Norge.

I slutet av augusti åker jag till Ryssland och spenderar några dagar där innan jag i september kommer leda en resa i det rätt så spännande södra Ryssland. Kanske hinner jag i augusti med en weekend någonstans, men jag har inget planerat.

Sommer i Kirgisistan Albatros-19

Bild från förra årets Sommar i Kirgizistan-resa

2. HUR LÄNGE ÄR DU LEDIG I SOMMAR?

Som egenföretagare är jag i princip aldrig ledig. Eller visst, det beror ju på mig själv. När jag är hemma har jag en del översättningsuppdrag men det blir ju sällan åttatimmarsdagar. Med andra ord, visst, jag har rätt så mycket ledig tid som kan jag prioritera som jag vill.

3. SKULLE DU VILJA ÅKA NÅGON ANNANSTANS ÄN DE STÄLLEN DU PLANERAT?

Visst hade jag velat ha längre tid i norra Norge. Nu går inte det på grund av jobb. Därför får jag vara nöjd med den veckan jag kommer ha där. Annars kommer jag vara rätt så mycket hemma och bland annat ta körlektioner. Just nu känns det vettigare än att åka iväg, så nej, just nu skulle jag inte vilja åka någon annanstans.

4. HUR SER DIN MIDSOMMAR UT?

Regnig midsommar tillsammans med goda vänner i radhus i Stockholm. Vi har lite knytkalas inomhus och jag tar med mig kaviar som jag köpt i Ryssland, samt nubbar från Island och Bornholm.

5. VAD INNEHÅLLER DINA BÄSTA SOMMARDAGAR?

Att få vara tillsammans med goda vänner, äta den mat jag tycker om, att vi får både sol och regn här hemma så att naturen mår bra. Fast visst, det får gärna regna lite extra när jag åker bort!

6. HUR BEMÖTER DU EN REGNIG DAG?

Med paraply.

7. HAR DU NÅGON RESA INPLANERAD EFTER SOMMAREN?

I september kommer jag leda både en mindre gruppresa till södra Ryssland, samt en resa i Uzbekistan som till stor del kommer gå med tåg. I oktober har jag än så länge öppet schema, men i november kommer jag leda två företagsresor till Sri Lanka. Antagligen kommer jag åka till Sri Lanka en vecka innan för lite sol och bad. Biljetten är ju redan betalt liksom…

Dagestan-view-Gunib-7751

Hit till Gunib i Dagestan kommer jag åka tillbaka i september

 

Illustrationsbilden är från Kirgizistan, 2017. I juli ska jag tillbaka.

 

Kategorier:Blogg/Dagbok

2 kommentarer

  1. Kul att du hakade på listan, och intressanta resplaner!

  2. Jag skrev om mina sommarplaner också idag, fast utan lista. Ha en trevlig sommar!

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d