Vardagsvecka


Måndag 4 juni: Nu äntligen ska det bli av. Jag går till min närmsta körskola och köper deras näst dyraste paket. Till nästa år fyller jag 40 och jag har fortfarande inte körkort. Det kan inte fortsätta så.

Sen sitter jag på balkongen. Läser teori. Läser gamla tidningar som jag ska slänga.

Tisdag 5 juni: Fortsätter med körkortsteorin. Tidningarna. Jag vill bli av med papper. Jag har för mycket. Sparar på för mycket. Det får det bli slut med. Fast det är lättare sagt än gjort.

Det är skönt på balkongen. Nästan för skönt. Vattnar blommor. Det gör jag i och för sig varje dag nu. De behöver det. Fast de bränns ändå av den starka solen.

Jag kollar mitt bankkonto i fall jag fått ersättning från flygbolaget Etihad. Det är sista dag idag för att svara Råd och Rön. Ska Etihad hamna på deras svarta lista? I det här fallet blir det nog så, tyvärr. Jag har inte fått några pengar.

Onsdag 6 juni: Sveriges nationaldag. Jag kan väl säga att jag gör ingenting. Alltså, jag gör mycket, men jag åker ingenstans. Jag jobbar. Översätter. Slänger papper. Läser körteori. En fin hemmadag i lugnt tempo. Irriterar mig över folk på nätet som är sura för att de inte ser tillräckligt många svenska flaggor på Sveriges nationaldag, svenska flaggan då. Men så ta med er en flagga då!

Själv gör jag en pizza som jag äter på kvällen. Hittar även lämpliga servetter dagen till ära.

Torsdag 7 juni: Klockan 07:00 har jag tid hos min läkare. Han lyssnar på mina lungor. Tar lite prover. Jag har hostat sedan mitten av januari. Det blev bättre, fast nu har det blivit lite sämre igen. På måndag nästa vecka ska jag få provsvaren.

På eftermiddagen är jag hos min kompis Tuan. Han hjälpte mig mycket på min födelsedagsfest i maj. Städade undan. Diskade. Därför har jag med mig mousserande vin och kaviar. Det blir även vietnamesisk wok. Vi sitter på hans balkong. Det blir en sen kväll.

Fredag 8 juni: Lunch med en färdledarkollegan Pia. Hon bor inte så långt ifrån mig. Vi pratar resor, resor och mer resor. Det blir liksom naturligt. Sen vilka företag vi är nöjda med. Vilka som betalar bra. Vilka som borde betala bättre.

Jag får ett positivt mail. Jobberbjudande. Från det företaget jag var på intervju hos för ett par veckor sen. Trevligt! Jobb i november och februari. När det annars är rätt så tråkigt i Stockholm. Perfekt!

Åker vidare till stan. Möte med Anna på Världens Resor. Det är hon som anlitar mig till deras Centralasienresa. Vi går genom rapporter. Ekonomin. Hur lokalguiderna i varje land var. Vad som funkade bra. Vad som kan förbättras. Vi pratar också om möjligheterna för nästa år. Jobbuppdrag alltså.

Eftermiddagen och kvällen spenderar jag hos min kompis Jari. Imorgon har han 40-årskalas. Vi har diskuterat menyn. Nu går vi igenom inköpslistan. Jag knådar ihop köttfärs, ost och kryddor som ska bli järpar. Kokar pasta till pastasalladen. Går igenom planeringen. Vi dricker vin, men klockan 21 går jag hem. Det är trots allt en dag imorgon. En viktig dag.

Lördag 9 juni: Min kompis Lucaz klipper jag. Jag vet inte hur länge jag har varit hans hårmodell för klassisk herrklipp, men det börjar bli ett tag nu. Jag vet att resultatet kommer bli bra. Det blir det.

Åker vidare. Till min kompis Jari. Jag har hackar lök. Tomater. Försöker fixa till så att folk inte ska snubbla i kanterna på det röda löparen. Lättare sagt än gjort. Sen börjar folk komma. Jag fotograferar. Ljusförhållandena är svåra. Jag får välja en annan bakgrunden än den jag egentligen ville.

Sen börjar festen för allvar. Musik, skådespeleri, mat, dryck, trevliga människor. Vilken kväll. Vilket kalas. Jag är dock hemma någon gång kring midnatt. Tror jag. Vill inte vara bakis imorgon.

Söndag 10 juni: Jag vaknar varje natt nu med att jag är täppt i näsan. Irriterande. Fruktansvärt! Jag är allergisk nämligen. Mot allt pollen som finns in luften nu. Och inte regnar det heller. Pollenet kommer nog fortsätta finnas där i luften. Inte kul.

Jag går igenom bilder från igår. Vattnar blommor. Sitter i solen på balkongen. Tänker att idag är en dag där jag bara ska vila. Det är trots allt söndag. Fast vila? Allt är ju relativt…

Kategorier:SammanfattningarEtiketter:,

1 kommentar

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d